Bananele - sunt bogate in fibre

Bananierul este o plantă ierboasă din genul Musa, care, din cauza mărimii și structurii, este deseori confundat cu un arbore. Este cultivat pentru fructele sale BANANELE.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Datorită conținutului de vitamina A, grupul de vitamine B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, proteine, fosfor și fier, bananele previn și vindecă multe afecțiuni. Banana ameliorează anemia, este bogată în fier, stimulează hemoglobina din sânge din această cauză, bananelor sunt recomandate persoanelor anemice.

bananier sursă foto

Bananele conțin mai puțină apă decât alte fructe, dar prin conținutul lor, aduc multe beneficii pentru sănătate.

Banana este un fruct tonic, remineralizant, energizant, fiind recomandat astenicilor, protejează împotriva cancerului prin compușii fenolici pe care îi are, este indicată copiilor aflați în creștere, sau depun efort fizic și intelectual, este un bun diuretic, datorită sărurilor de sodiu și potasiu pe care le conține, fiind benefică pentru reglarea tensiunii arteriale; este recomandată persoanelor care țin cure de slăbire, dar cu moderație datorită conținutului de amidon, care îi crește valoarea calorică - câteva banane consumate zilnic aduc cantitatea de minerale și vitamine necesare organismului -.

                banane 

Bananele sunt bogate în fibre, consumul de banane ajută la menținerea unui tranzit intestinal bun, potasiul din banane este foarte benefic pentru activitatea creierului și ajută la reducerea riscului de atac de cord, activează sistemul limfatic și ajută la eliminarea excesul de apă.

Bananele prin minerale pe care le conțin, ajută la o asimilare mai bună a calciului în oase, deci sunt benefice pentru persoanele care suferă de osteoporoza și alte boli ale sistemului osos. Consumul de banane îți poate fi de un real folos, dacă vrei să te lași de fumat, datorită conținutului de magneziu, potasiu, vitaminele A, C, complexul de vitamine B, banana ajută organismul să se refacă și să accepte mai ușor lipsa țigări.

Banana este singurul fruct care conține amidon care se transformă în zahar pe măsură ce ea, se maturizează, ceea ce îi crește valoarea calorică dar și indicele glicemic, drept urmare este contraindicată persoanelor care suferă de diabet, iar persoanele care vor să slăbească trebuie să o consume cu moderație, din cauza conținutului mare de calorii.

UTILIZARE

Bananele sunt fructe perisabile, cele cu coajă galbenă se pot păstra în frigider la rece câteva zile, iar cele cu coaja verde într-un loc uscat, ele se coc și devin galbene la coajă.  

                 banane sursă foto  

Bananele și preparatele din banane sunt pe gustul celor mari dar mai ales a celor mici, sunt dulci, hrănitoare, sățioase și foarte ușor de preparat.                                                                      

 - salată de fructe  dintr-o o banană, un avocado, un mango, un kiwi, o portocala, care se curăță de coajă, apoi se taie cubulețe, mai putem adăuga câteva vișine chiar și congelate, apoi  puțină zeama de lămâie și una doua linguri de miere de albine. Se servește cu înghețată de vanilie sau simpla.                                                                      

- salată cu fructe de pădure  - se prepară cu fructe proaspete, (fructele congelate se înmoaie când ajung la temperatura camerei), 1-2 banane, mure, zmeură, afine, merișoare, câteva boabe de cătină, se servește în cupe cu un glob de înghețată și unul de frișcă.                                   

Bananele se pot consuma, preparate în diverse feluri; clătite cu banane, checuri cu banane și alte fructe, tarte, brioșe, prăjituri, torturi.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0