Castravetele - este un diuretic natural

Planta de castravete este o viță târâtoare de 1,5 – 2 m lungime, care crește agățându-se pe spaliere cu ajutorul cârceilor, are frunze mari care acoperă fructul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Castravetele conține nouăzeci la sută apă ceea ce îl face să aibă proprietăți drenante, este mai puțin nutritiv decât alte legume, dar este o bună sursă de vitamina C, A, vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, minerale -potasiu, fier, siliciu, fosfor, magneziu-, acid folic și fibre, care sunt depozitate majoritatea în coajă.

castravetele 

Castravetele este cilindric, alungit, cu margini rotunjite, castraveții se consumă în stare crudă sau conservați ca murături.

                castraveți sursă foto

Nu conține grăsimi, este sărac în calorii, și are o cantitate mică de substanțe proteice.

Castravetele are efecte laxative și este una dintre legumele cel mai des întâlnite în dietele de slăbire, este benefic în cazul arsurilor solare; scade colesterol; este un diuretic natural; ajută la buna funcționare a rinichilor și a vezicii urinare; ajută la echilibrarea tensiunii arteriale datorită conținutului de potasiu; este benefic în buna funcționare a ficatului și pancreasului; ajută la creșterea părului; previne crăparea unghiilor.

UTILIZARE

În industria cosmeticelor castravetele, este folosit în creme și loțiuni hidratante, hrănitoare pentru ten.

Siliciul din castravete este un component important pentru un ten sănătos, previne apariția coșurilor, sucul de castravete este recomandat  pentru a îmbunătăți aspectul tenului și pentru hidratare.               

Castravetele se folosește pentru estomparea ridurilor prin aplicări de rondele de castravete, timp de douăzeci de minute, pentru pistrui se aplică o loțiune obținută prin macerarea unui castravete în lapte, care se aplică timp de 30 de minute.

Castravetele proaspăt se poate consuma, ca atare cu coaja cu tot se spală se taie rondele, se asezonează cu sare și piper, este delicios lângă o friptură sau grătar.

                castravetele 

Castravetele murat păstrează destul de puține vitamine și substanțe nutritive din cele ale legumei proaspete, în schimb păstrează conținutul de minerale neștirbit, și substanțe care ajută la îmbunătățirea digestiei, mai ales digestia grăsimilor și a proteinelor.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0