GENERALITATI
Anghinarea este una dintre cele mai populare plante comestibile de cultura mai ales in regiunea mediteraneana, cunoscuta din antichitate si pentru beneficiile pentru sanatate in special pentru vindecarea afectiunilor ficatului si pentru proprietatile medicinale importante.
PROPRIETATI
Anghinarea are efect - hepatoprotector,- regenerant al celulelor hepatice,- coleretic- colagog,- diuretic,- diuretic,- detoxifiant,- cardioprotectoare,- antialergica,- bacteriostatica,- tonic-amar,- tonic-digestiv.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- ceaiul de anghinare este eficient in afectiuni ale ficatului, afectiuni ale inimii, afectiuni digestive, stari de greata si varsaturi, hemoroizi,
- previne hipertensiunea arteriala,
- este benefic in angina pectorala si ateroscleroza,
- imbunatateste sistemul imunitar,
- protejeaza sistemul osos,
- scade nivelul colesterolul,
- scade concentratia zaharului din sange si mentine nivelul glicemiei fiind recomandat si celor care sufera de diabet,
- stimuleaza secretiile gastrice,
- creste pofta de mancare, fiind eficient in anemie,
- ajuta la eliminarea ureei,
- elimina toxinele de la nivelul ficatului si rinichilor,
- ajuta la eliminarea renala a acidului uric,
- este eficient in - ciroza, insuficienta hepatica, calculii biliari, pentru ca stimuleaza producerea si eliminarea secretiei biliare,
- combate infectiile cu bacterii din specia- Salmonella, Proteus, Staphylococcus, datorita proprietatilor bacteriostatice.
PREPARARE
- ceaiul din anghinare se prepara prin infuzare - o lingurita de planta uscata la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute, se beau trei ceaiuri pe zi cu 30 de minute inaintea meselor, dupa care se sta culcat pe partea dreapta o jumatate de ora.
RECOMANDARI
- ceaiul de anghinare se poate achizitiona din magazinele naturiste si din farmacii, sau online de AICI, AICI.
- este recomandata respectarea dozajului, in exces anghinarea poate fi toxica ca si toate plantele amare,
- inainte de a incepe un tratament naturist cu anginare este indicat un consult la medicul specialist care va stabili dozele si durata in functie de afectiune.
Lasa un comentariu