GENERALITATI
Papadia o planta care creste peste tot, este un remediu naturist pentru intregul organism, este folosita de mii de ani pentru ameliorarea a numeroase suferinte.
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
In scop terapeutic, se foloseste toata planta cu frunze si radacini. Papadia nu are miros, gustul este amar datorita taraxacinei - un principiu amar care trateaza bolile digestive -.
Frunzele contin taraxacina, flavonoide si cumarine.
Radacina contine - taraxacina, sterol, tannin, acid cafeic, inulina - o sursa de fibre dietetice, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului, a diabetului zaharat, si confera efectul de satietate -.
Planta contine vitaminele C, D, contine o mare cantitate de provitamina A, vitamine din grupul vitaminic B, substante minerale esentiale pentru organism -zinc, potasiu, fier, cupru, siliciu, mangan, potasiul-, acizi fenolici,steroli.
Ceaiul de papadie are efec - depurativ,- diuretic,- detoxifiant,- stomahic,- calmant,- sedativ,- colagog,- hepatic, poate fi procurat din toate magazinele naturiste.
PREPARARE
- ceaiul de papadie - 2 lingurite planta uscata si maruntita la 250 ml apa, se da un clocot, apoi se lasa in repaus acoperit 15 minute, se bea indulcit sau nu cu miere de albine.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- stimuleaza tranzitul intestinal,
- ajuta la digerarea grasimilor,
- are o actiune benefica asupra sistemului digestiv,
- are puternice efecte de detoxifiere asupra rinichilor si ficatului,
- scade tensiunea arteriala prin efectul diuretic,
- combate constipatia,
- previne anemia si infectiile,
- este benefic in colita de putrefactie, gastrita hipoacida, dispepsie,
- eficient in toxiinfectii alimentare, intoxicatii,
- benefic in obezitate,
- reduce glicemia, fiind benefic pentru cei care sufera de diabet zaharat,
- imbunatateste circulatia sangelui,
- este tonic general.
RECOMANDARI
- inainte de a incepe o cura cu ceai sau alte remedii pe baza de papadie, este bine sa se consulte medicul specialist, care va stabili doza si durata tratamentului in functie de afectiune si individ.
- ceaiul de papadie se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu