Coditele si miezul din samburii de Cirese - efecte diuretice si vermifuge

GENERALITATI

Beneficiile cireșelor sunt cunoscute și recunoscute atât în domeniul terapeutic, cât și pentru efectele miraculoase pe care le obțin persoanele interesate de curele de slăbire sănătoase.

Cireșele nu reprezintă doar minunatele fructe gustoase și parfumate pe care ni le aduce primăvara, ele sunt și un aliment valoros cu numeroase capacități terapeutice, fie că vorbim despre fructe, coditele de care atârnă sau de sâmburii din interiorul pulpei.

 cirese sursă foto

Cireșele stimulează imunitatea organismului prin conținutul de vitamine - provitamina A, vitamina C, K, grupul vitaminic B, substanțe minerale - magneziu, calciu, zinc, cupru - care întăresc imunitatea organismului, fiind benefice în afecțiuni respiratorii, în anemii, copiilor cu probleme de creștere, persoanelor aflate în recuperare, bătrânilor, conțin acid elagic - acesta combate efectele nocive ale substanțelor cancerigene -, au proprietăți de calmare a sistemului nervos, sunt energizante și reconfortante fizic și psihic, au acțiune detoxifiantă, diuretică, depurativă, normalizează  tranzitul intestinal, combat constipația favorizând digestia.

PREPARATE, RECOMANDARI

Codițele de cireșe, datorită conținutului ridicat de flavonoide și potasiu, au puternice efecte diuretice, excelente proprietăți antidiareice, astringente, antiinflamatoare, fiind benefice pentru eliminarea acidului uric și a altor compuși azotați nocivi pentru organism.

Infuzia de codițe de cireșe - o linguriță de codițe uscate la o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se beau 2-3 căni pe zi, cura se poate ține 3-4 săptămâni cu pauză de 10-12 zile după care se poate relua cura, sau se poate face săptămânal cu pauze de 1-2 zile, este recomandată în:

  • afecțiuni ale aparatului cardiovascular - insuficiență cardiacă, edeme, hipertensiune arterială -,
  • ateroscleroză,
  • nefrite, cistite, litiază urinară, retenție urinară, diaree, colită,
  • elimină toxinele din sânge,
  • eficient în afecțiuni metabolice - obezitate, gută -, favorizând eliminarea acidului uric, și a altor substanțe nocive,
  • împotriva anemiei,
  • benefică în gripă, tuse, bronșite, stări febrile, faringite, în pleurezie,
  • combate demineralizarea organismului,
  • ameliorează celulită.

Ceaiul din cozi de cireșe - 50 g cozi de cireșe la 1 litru de apă, se lasă la macerat 10-12 ore, se fierbe zece minute, apoi lasă în repaus 15 minute, după care se filtrează, se bea pe parcursul unei zile, este benefic în răceală, gripă, bronșită, tuse.

  • pentru colici abdominali, se bea o cană înainte de fiecare masă,
  • pentru combaterea diareii,
  • în afecțiuni renale, litiaze - 2 lingurițe de codițe de cireșe uscate și mărunțite se fierb 15 minute în 250 ml apă, se beau 3 căni pe parcursul unei zile.     

                   ceai de cozi de cireșe sursă foto  

Prin presare la rece se obține uleiul din sâmburii de cireșe, eficient pentru combaterea negilor și a petelor de pe piele, benefic în algii reumatismale.

Miezul din sâmburele de cireșe

  • combate colici abdominali se consumă 3-5 bucăți de miez de câteva ori pe zi,
  • combate viermii intestinali - 40-50 bucăți de miez, se pun la macerat 48 de ore, în oțet de vin - să acopere sâmburii -, se consuma 2-3 bucăți de  miez de 4-5 ori pe parcursul unei zile, cura se face pe parcursul a două săptămâni, cu pauza de o săptămâna, apoi se poate repeta.

Informațiile din acest site sunt în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medicul specialist.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0