BENEFICII PENTRU SANATATE
Beneficiile curmalelor provin din compoziția complexă a acestora: în uleiuri esențiale, fibre naturale, minerale esențiale pentru sănătate - calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, magneziu, mangan, cupru -, vitaminele B1, B2, B3, B5, vitamina C și A, nu conțin colesterol și au foarte puține grăsimi, în schimb au un conținut de până la 70% zahar.
Curmalele ajută în astm, tuberculoză, sunt un bun tonic muscular, ajută sistemul nervos, încetinește îmbătrânirea, sunt benefice pentru digestie.
Curmalele se digera ușor, curață ficatul, rinichii, ajută în anemie, sunt tonice și energizante. Sunt benefice pentru femeile gravide, copiilor în creștere și dezvoltare, în sporirea capacități de muncă, pentru cei care suferă de anemie, pentru cei extenuați, convalescenților, persoanelor în vârstă.
Curmalele sunt eficiente în hidratarea pieli; tonifică mușchii și întârzie îmbătrânirea; fructele fierte în lapte stimulează căile respiratorii; sunt benefice împotriva, tulburarilor intestinale; a creșterii în greutate; afecțiunilor cardiovasculare și cancerului, fiind un aliment laxativ, curmalele s-au dovedit a fi benefice pentru cei care suferă de constipație.
UTILIZARE
Curmalele se consumă ca atare sau preparate în diverse dulciuri, marmelade, înghețate, prăjituri, din sâmburi se face faina, din care se prepara un fel de clătite.
Cumalele si preparatele dn curmale se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.
Lasa un comentariu