Drojdia de bere - contine intregul complex de vitamine B

GENERALITATI

Drojdiile sunt ciuperci unicelulare, microscopice; se cunosc aproximativ 1500 de specii. Unele dintre ele sunt patogene - pot produce îmbolnăviri, la plante, la animale, sau la om, cum sunt de exemplu unele specii de candida care pot produce la om infecții numite candidoze, alte drojdii sunt inofensive pentru om și existe și specii de drojdii care aduc omului, foloase directe și dintre toate, cea mai cunoscută, mai folosită și mai studiata este - DROJDIA DE BERE -.

 drojdia de bere 

DESCRIERE

Drojdia, este un organism viu, ce trăiește pe seama substanțelor dulci, a zaharurilor, pe care le descompune, cu ajutorul enzimelor proprii, printr-un proces numit - fermentație alcoolica -, datorită acestui proces exista în viața noastră pâinea, cozonacul, vinul, berea și alte băuturi fermentate.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Drojdia de bere conține întregul complex de vitamine B, peptide sulfuroase, proteine (cca. 50%), lipide, glucide și oligoelemente - P, Mg, K, Zn, Cr, Ag,  Au, Ca, Co, Cu, Fe, I, Mn, Sn - indispensabile vieții. Este mai eficientă decât grâul și germenii de grâu și depășește cu mult în valoare și celelalte cerealele.

Proprietățile drojdiei de bere: antianemică, antireumatică, hipoglicemică, remineralizantă, revitalizantă, regeneratoare, laxativ slab, mărește rezistența la oboseală, întărește sistemul imunitar, hepatoprotectoare. Drojdia de bere este benefică în foarte multe afecțiuni: acnee și afecțiuni ale pielii, afecțiunii inflamatorii ale cailor respiratorii, anemie, arsuri, astenie, afectiuni vaginale, afecțiuni neurologice, afecțiuni neurologice, iritabilitate, afecțiuni reumatice, constipație, demineralizare.

                drojdia de bere 

UTILIZARE

Drojdia de bere se utilizează atât intern cât și extern.

Intern, se recomandă folosirea în special în sucuri de fructe sau legume, sau în amestec cu miere de albine. În cazul în care consumul drojdiei de bere provoacă balonare este bine sa o luăm împreună cu chimen.

Extern se folosește sub forma de spălături și se dizolvă o linguriță de drojdie de bere la un litru de apă.

Drojdia de bere, se folosește și în cosmetică sub forma de masca cosmetica.

BENEFICII

În anotimpul rece, o cură de drojdie de bere, ne menține în formă maximă. Consumul de drojdie scade nivelul colesterolului și combate hipertensiunea, răcelile și bolile infecțioase, este indicată persoanelor anemice și celor care au probleme cu asimilarea mineralelor, hepatitele virale A, B și C sunt ținute sub control, este de mare ajutor în tratarea psoriazisului, are un efect revigorant asupra sistemului nervos, în amestec cu  ceaiul de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

La adulți, drojdia de bere, susține efortul și îmbunătățește performantele fizice și intelectuale, cura cu drojdie - câte o lingură pe zi, administrata vreme de 10 zile pe lună - este un minunat remediu antistres.

                 drojdia de bere sursă foto

La vârstnici, o terapie cu acest tonic - câte 2 linguri pe zi, dimineața și la prânz -, timp de 21 de zile menține sănătatea sistemului nervos și ajută organismul în lupta cu bolile degenerative.

Drojdia de bere se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0