Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.
Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.
Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.
COARNE DE PADURE - USCATE
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Coarnele de padure sunt fructe mici, de culoare galbena sau rosie-albicioasa cu gust dulce acrisor, usor acidulat cu efecte terapeutice in special pentru afectiunile digestive si hepatice.
Coarnele de padure uscate sunt bogate in vitamine - in special in vitamina C, PP, provitamina A, vitamine din grupul B,- B1, B2, sunt foarte bogate in minerale - fier,calciu, potasiu -, contin zaharuri, taninuri, acizi organici, cornina, glucide, caroten, pectine, flavonoide, celuloza.
Coarnele de padure uscate au proprietati - energizante,- tonice,- antidiareice,- cicatrizante,- dezinfectante,- astringente,- hemostatice.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- intaresc sistemul imunitar al organismului,
- benefice in hipertensiunea arteriala,
- imbunatatesc circulatia periferica,
- imbunatatesc functionarea sistemului cardiovascular,
- reduc colesterolul,
- stimuleaza pofta de mâncare,
- combat anorexia,
- trateaza hemoroizii,
- benefice in stari de oboseala fizica si psihica, in stres,
- benefice in gripa si raceala, combat starile febrile,
- eficiente in enterite, enterocolite, in crampele intestinale,
- combat diareea,
- combat parazitii intestinali,
- benefice in afectiuni hepatice,
- eficiente in hemoragiile nazale.
RECOMANDARI
- coarnele uscate se pot consuma ca atare, se pot adauga in salate combinate cu alte fructe, se pot servi la micul dejun in iaurt, in lapte batut, in lapte cu cereale, se pot adauga la deserturi.
COACAZE NEGRE - USCATE
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Coacazele negre mici, parfumate acrisoare, sunt adevarate medicamente naturale contin multa vitamina C - de patru ori mai multa decat in portocala, provitamina A, vitamina E -tocoferolul -, vitamine din grupul vitaminic B,- B1, B2, B6 -, vitamina PP, saruri minerale - fosfor, calciu, fier, zinc, brom, potasiu - de doua ori mai mult decat in banane, antioxidanti - de doua ori mai multi decat in afine, resveratrol considerat cel mai puternic antioxidant, care se regaseste in toate fructele si legumele de culoare - mov, negre, albastre, indigo, visinii -, antociani, taninuri, beta-caroten, flavonoide, pectina, acizi organici, ulei volatil.
Coacazele negre uscate au proprietati - vitaminizante, - antioxidante, - imunostimulatoare, - depurative, - anticancerigene.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- intaresc sistemul imunitar,
- stimuleaza activitatea sistemului nervos central,
- eficiente in tratarea infectiilor respiratorii,
- ajuta la cresterea oaselor si ligamentelor,
- stimuleaza formarea tesuturilor,
- incetinesc procesul de imbatrinire,
- eficiente in tratarea bolii Alzheimer,
- benefice in tratarea afectiunilor pulmonare - tuberculoza, pneumonie,bronsita -,
- imbunatatesc functionarea rinichilor, previn formarea pietrelor la rinichi,
- combat infectiile renale si intestinale,
- previn aparitia bolilor canceroase - cancerul de san -,
- ajuta digestia, trateaza diareea si dizenteria,
- trateaza artrita, guta, reumatismul,
- eficiente in ameliorarea artritei,
- combat durerile musculare,
- amelioreaza oboseala,
- ajuta la detoxifierea organismului.
Lasa un comentariu