Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.
Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.
Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.
MACESE - USCATE
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Macesele uscate, sunt un izvor de sanatate, sunt o sursa naturala de vitamine si minerale benefice pentru sanatate.
Macesele contin o mare cantitate de
- vitamina C, - un antioxidant puternic -, in cantitate mult mai mare decat citricele, creste rezistenta la infectii, ajuta la absorbtia fierului in organism si la fixarea calciului, ajuta la vindecarea ranilor.
- provitamina A,- numita si anti-infectii, cu rol de sustinere a sistemului imunitar -, de doua ori mai multa decat in caise,
- vitamina K - vitamina antihemoragica -,
- vitamina P - numita citrina, normalizeaza permeabilitatea si rezistenta vaselor de sange,
- vitamina E - trocoferolul -, vitamina PP, cunoscuta si sub denumirea de niacina, acid nicotinic sau vitamina B3,- sustine procesele genetice în celulele organismului si ajuta la procesarea grasimilor din corp -.
Micutele macesele mai au in continut si zaharuri, pectine, flavonoizi, proteine, celuloza, acid malic, saruri minerale - magneziu, fier -, uleiuri esentiale.
Macesele au efecte - antiinflamatoare,- energizante sunt diuretice si laxative, au proprietati antioxidante, sunt calmante.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- cresc imunitatea organismului,
- ajuta organismul sa depasesca starile de oboseala fizica si intelectuala,
- protejeaza inima,
- trateaza afectiunile cardiovasculare,
- normalizeaza hipertensiunea arteriala,
- eficiente in infectii ale aparatului respirator, in raceala, guturai, gripa,
- combat virusii si sunt benefice in starile febrile,
- previn crizele de angina pectorala,
- regleaza nivelul colesterolului,
- eficiente in afectiuni renale,
- afectiuni ale aparatului digestiv - diaree, enterocolite, constipatie, gastrite -,etc.,
- au capacitatea de a preveni diferite forme de boli canceroase,
- afectiunile hepatice si biliare - hepatita, litiaza biliara, colecistita, colici biliare, etc.,
- benefice in convalescenta,
- benefice in anemii si avitaminoze,
- benefice in reumatism, artrita reumatoida, spondilita anchilozanta,
- ajuta la eliminarea viermilor intestinali,
- foarte benefice persoanelor care sufera de alergii,
- calmante si antidepresive.
GHIMBIR - USCAT
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Ghimbirul este considerat o planta medicinala cu efecte rapide asupra afectiunilor digestive si asupra problemelor reumatice.
Ghimbirul contine vitamina C, E, B6 - piridoxina, cu rol important în formarea hemoglobinei, este o sursa bogata antioxidanti puternici - gingerolul, shogaolul, zingeronul, gingerol -, gingerolul este si un puternic compus antiinflamator, ghimbirul este bogat si in minerale - magneziu, fier, potasiu, cupru, mangan, seleniu, sodiu -, fibre, este sarac in carbohidrati, si nu contine grasimi.
Ghimbirul are proprietati - antioxidante,- antiinflamatoare,- detoxifiante,- expectorante,-sedative, - antivirale,- analgezice,- antifungice,- carminative - ajuta la eliminarea gazelor intestinale -, - este relaxant si calmant al tractului intestinal -, este imunostimulant, si un puternic vasodilatator.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- reduce durerile si imbunatateste mobilitatea persoanelor care sufera de artrita reumatoida, osteoartrita,
- intareste sistemul imunitar al organismului,
- este eficient in lupta impotriva cancerului de san, are efecte antitumorale in leucemii,
- trateaza gripa, racelile si calmeaza durerile de gat,
- reduce inflamatiile cailor respiratorii - alergii, astmă -,
- remediu pentru durerile de cap,
- eficient în problemele gastrointestinale, calmeaza si relaxeaza tranzitul intestinal, ajuta la eliminarea gazelor intestinale,
- stimuleaza pofta de mancare,
- stimuleaza digestia,
- scade nivelul colesterolului,
- combate raul de masina, vapor si reduce simtomele asociale cu acesta - greata, ameteli, varsaturi, migrene etc.,
- calmeaza starile de greata matinala din timpul sarcinii, consumat in cantitati mici cu acordul medicului,
- impiedica formarea cheagurilor de sange si migrarea acestora, fiind benefic in tulburarile cardiovasculare,
- scade tensiunea arteriala,
- diminueaza durerile menstruale,
- diminueaza tulburarile sexuale - imbunatatind viata sexuala.
CONTRAINDICATII
- persoanele care sufera de iritatii ale stomacului, - gastrita, intestin iritabil, ulcer gastric sau duodenal, iritatii ale plamanilor, persoanele cu risc de hemoragii, este recomandat sa consume ghimbir cu prudenta si cu avizul medicului.
sursa foto
Gimbir uscat se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu