GENERALITATI
Orzul este o plantă originară din Asia de sud-est și Etiopia, fiind cunoscută de civilizațiile antice, și folosită ca si hrană atât pentru oameni, cât și pentru animale, orzul era folosit, pentru obținerea de băuturi alcoolice, dar și în scopuri medicinale.
Iarba de orz verde era folosită ca leac pentru boli de sânge și ficat, pentru a crește rezistența organismului și pentru a stimula energia.
PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI
Mlădița verde, firavă, a orzului este considerată planta cea mai bogată în nutrienți, orzul verde este recomandat de terapia naturală, pentru a trata foarte multe afecțiuni, începând cu cancerul, afecțiunile digestive, pulmonare, circulatorii și chiar pentru boli nervoase grave.
În firicelele crude de orz verde, se dezvoltă una dintre cele mai complexe compoziții de minerale, vitamine, proteine, enzime, proteine, care se pot găsi în vegetalele cu valoare terapeutică.
Iarba de orz, conține în formă concentrată și în cantitate mare
- vitamine A, C, E, H, complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6 - acid pantoten -, B9 - acid folic- , B12 și beta-carotină,
- minerale naturale - magneziu, natriu, cupru, zinc, mangan, seleniu și fosfor -, este foarte bogată în calciu, fier, calciu,
- aminoacizi - conține toți aminoacizii esențiali, care nu pot fi produși de organismul uman -,
- enzime - este o sursă excelentă de enzime, superoxid dismutaza - SOD, un antioxidant puternic, care protejează celulele, împotriva radicalilor liberi considerați a fi toxici, motivul principal în îmbătrânire și a altor afecțiuni, această enzimă are efect deosebit de important în revitalizarea organismului, în tratarea a diverse afecțiuni, și în încetinirea procesului de îmbătrânire, iarba de orz verde este apreciată ca fiind cea mai bogată sursă vegetală de SOD, care se cunoaște,
- clorofilă, cu efect antiinflamator, este pigmentul verde din plante, este unul dintre cele mai puternice elemente din natură, previne și vindecă o mulțime de afecțiuni - diabetul, ulcerul, răni care se cicatrizează greu, etc.
Studiile arată ca în corpul uman, clorofila eliberează magneziu, elementul important al clorofilei, pe care îl transformă în fier, care este elementul principal aflat în hemoglobină, pigmentul roșu din sânge, care asigură transportul de oxigen în corp, clorofilă, transportă nutrienții în toate celulele corpului - fibre care ajută digestia, - carbohidrați care se absorb încet, și asigură organismului energie pe termen îndelungat, - acizi grași esențiali.
RECOMANDARI
Iarba de orz este un aliment extrem de benefic pentru sănătate, este ușor de digerat, și are multe beneficii nutriționale, în practică, specialiștii recomandă sucul de iarbă de orz ca remediu împotriva a foarte multe afecțiuni:
- previne cancerul,
- reglează tensiunea arterială,
- reduce nivelului de colesterol,
- eficient în artrită, astm, migrene, oboseală,
- benefic în tulburările gastro – intestinale,
- crește imunitatea organismului,
- are efecte de detoxifiere și alcalinizarea corpului,
- luptă împotriva formarii cheagurilor de sânge în diabetul zaharat,
- redă suplețea și elasticitatea pielii,
- unghiile și părul se regenerează datorită aportului de vitamine și minerale.
Se poate începe o cură verde, de detoxifiere în orice moment, printr-un suc pregătit acasă, mlădițele de orz se storc și se obține un suc verde închis, proaspăt, cu gust puțin amărui, care se poate păstra în frigider, nu mai mult de 12 ore.
Planta se poate cultiva în casă, în ghivece sau tăvițe, semințele de orz, se înmoaie în apă, de seara până dimineața, apoi se însămânțează într-un compost de pământ de aprox. 2-3 cm, se umezesc regulat cu apă, sucul se extrage în momentul în care planta ajunge la o înălțime de 10-15 cm, cu ajutorul unui storcător sau blender, se adaugă puțină apă și se filtrează prin tifon.
Cura cu orz este bine să se facă cu acordul și sub supravegherea medicului specialist.
Lasa un comentariu