Samburii de Caisa - consumati cu moderatie aduc mari beneficii sanatatii

DESCRIERE, GENERALITATI

Caisele - nectarul zeilor, sunt fructul unui arbore fructifer, a cărui origine se pierde în timpurile vechi, pentru străvechile civilizații asiatice, - caisele poartă în ele o părticică din nectarul zeilor -.

Caisele sunt fructele unui pom fructifer care atinge la maturitate până la 10 metri înălțime, frunzele au o nuanță de verde deschis, florile au parfum minunat, iar fructele aromate, ajung la maturitate de la sfârșitul lui iunie și până în luna august.

caisesursă foto

Astăzi în lume sunt cunoscute în jur de 300 de varietăți de caise. Toate soiurile de caise au proprietăți tămăduitoare deosebit de puternice, pentru organism dacă știm să le folosim cu chibzuință.

Miezul obținut după spargerea învelișului tare, este sâmburele de caisă, cunoscut și sub numele de alună amară, care este utilizat din cele mai vechi timpuri ca și medicament.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI, RECOMANDARI

Chinezii, foloseau miezul amărui de caisă, ca și remediu în afecțiunile respiratorii - în astm, bronșită,  tuse, sau împotriva îmbătrânirii, astăzi cercetătorii în studiile moderne, confirmă proprietățile medicinale ale sâmburilor de caisă, - sâmburii de caisă, consumați regulat și în cantități mici, pot fi adevărate miracole pentru sănătate. Sâmburii de caisă, conțin pe lângă proteine, acizi grași, vitaminele A, C, grupul vitaminic B, betacaroten, minerale - fier, magneziu -, și au un conținut bogat în vitamina B17 - amigdalină.

                 sâmburi de caisă sursă foto

În urma a numeroase cercetări, oamenii de știință au ajuns la concluzia, ca amigdalina, are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să elimine aceste celule din organism, deci sâmburii de caisă pot face adevărate minuni pentru persoanele care suferă de cancer.

Sâmburii de caisă, au cel mai mare conținut de amigdalină, toate semințele din fructe, cu excepția citricelor, conțin amigdalină, de unde și gustul amărui specific, dar cea mai mare concentrație de vitamina B17, se găsește în sâmburii de caisă cu gust amărui.

Sunt recomandate curele cu sâmburi de caise, nu mai mult de 5 bucăți pe zi, timp de până la o lună, cu pauză de două săptămâni, pentru cei care suferă de cancer de plămâni, cancer de sân.

Conținutul de pectină - o fibră alimentară solubilă -, recomandă și o cură de caise proaspete pentru suferinzi de cancer de colon.

Semințele de mere, conțin la fel ca și sâmburii de caise, o mare cantitate de amigdalină, deci, un măr, trebuie mâncat cu cotor cu tot, - zece semințe de măr pe zi asigură necesarul de iod pentru un adult, și un conținut de acid cianhidric, care face bine digestiei.

Cantitatea de sâmburi care se introduc în dietă trebuie să fie ponderată, între curele cu sâmburi de caisă, trebuie să existe pauze pentru ca miezul din sâmbure conține cantități mici de cianură și poate deveni toxic pentru organism.

Consumul moderat de sâmburi de caise aduce beneficii sănătății

  • previne și tratează diferite forme de cancer,               
  • combate litiaza biliară,
  • ține sub control tensiunea arterială,
  • sunt benefici în constipație,
  • scad durerile provocate de artrită,
  • au proprietăți expectorante,  
  • au proprietăți antispastice,
  • au proprietăți antiinflamatoare. 

PRECAUTII

Caisele proaspete sunt foarte bine suportate de organism, se vor consuma cu moderație de către cei care suferă de colită de fermentație, gastrită, hiper - acidă, diaree acută sau cronică pentru a nu provoca tulburări digestive.

Sâmburii de caise, care conțin mici cantități de cianură, consumați în doze mari și repetate, pot duce la otrăviri.

                sâmburi de caisă sursă foto

În lucrările științifice, cercetătorii arată că o cantitate de 50-60 de sâmburi consumați într-o zi pot provoca coma și chiar decesul.

Samburi de caise se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.

Toate informațiile prezentate, în acest articol sunt numai în scop informativ și educativ, ele nu înlocuiesc  tratamentele și medicamentele prescrise de medicul specialist, aceste informații nu trebuie folosite în scop de auto-tratament.

 

sursă foto cover

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
SharpEagle
Ca sa se stie de catre toata lumea, samburii amari (!!) sunt utili in cancer:

https://www.eurekaselect.com/178422/article
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6929727/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC4198254/?report=classic
https://europepmc.org/article/MED/31583572
https://www.researchgate.net/publication/280219994_Amygdalin-mediated_inhibition_of_non-small_cell_lung_cancer_cell_invasion_in_vitro
https://link.springer.com/article/10.1007/s11033-019-04656-3
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11655-015-2154-x
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-020-05713-0
https://www.spandidos-publications.com/ijmm/37/2/526