DESCRIERE, GENERALITATI
Uleiul de floarea-soarelui, este un produs natural, extras prin presarea la rece a semințelor, fără procedee termice, astfel obținut el își păstrează toate proprietățile terapeutice. Are o culoare ceva mai închisă, aromă distinctă mult mai puternică, gustul ușor amărui, sunt caracteristici, pe care variantele de ulei prelucrate prin rafinare nu le păstrează.
PRINCIPII ACTIVE
Uleiul de floarea soarelui presat la rece, are un conținut mare de lecitină, este foarte bogat în vitaminele A, E, F, K, acizi grași polinesaturați - Omega 3, Omega 6, acidul linoleic, foarte benefici pentru inimă și vasele de sânge, și care conferă o calitate alimentară deosebită -, este sărac în colesterol.
RECOMANDARI, BENEFICII
Uleiul de floarea soarelui ajută la eliminarea toxinelor din organism, o mare parte dintre aceste substanțe nocive se elimină prin salivă și se acumulează pe cerul gurii, pe limbă, gingii, dinți.
Cura cu ulei de floarea soarelui este benefică pentru dezintoxicarea întregului organism, ajută la prevenirea afecțiunilor gingiilor - gingivite, paradontoză -, tratează afecțiunile căilor respiratorii superioare, fiind revigorantă pentru întregul organism - clătiri ale gurii dimineața, cu ulei presat la rece de floarea-soarelui - o lingură de ulei, se plimbă cu limbă prin gură, se trece printre dinți, timp de 10-15, de minute, fără grabă și fără să se înghită deloc, se scuipă din gură, fără a înghiți nici o picătură, uleiul care la început avea o consistență vâscoasă, după ce a fost ținut în gură va devenii alb și cu consistență apoasă, este plin de microbi și bacterii, se clătește gura cu apă călduță, pentru a elimina toate urmele de ulei care acum este toxic, cura se poate face de trei ori pe zi înainte de masă, procedeul se încheie atunci când limba este curată. Primele rezultate vizibile, ale acestei cure, sunt albirea dinților, reducerea sângerării și întărirea gingiilor, împrospătarea respirației și un plus de energie.
Uleiul, este benefic asupra întregului organism, nu doar la nivelul cavității bucale, este nutritiv, antioxidant, tonic, regenerant, antiinfecțios și detoxifiant, eficient în tratarea
- afecțiunilor respiratorii - bronșite, rinite, astm -,
- boli digestive - previne apariția hipertensiunii arteriale,
- boli vasculare - tromboflebita, ateroscleroză -,
- dereglări de ciclu menstrual,
- hepatită,
- dureri de cap și de dinți,
- afecțiuni articulare, reumatism,
- alergii,
- eczeme infecțioase, care se vindecă greu,
- afecțiuni cardiace,
- afecțiuni renale, ginecologice.
Cura cu ulei de floarea-soarelui se poate face pentru purificarea organismului, durata de desfășurare rămâne la aprecierea fiecărei persoane.
- combate constipația - dimineața pe stomacul gol se iau 1-2 linguri de ulei, combinate cu câtva picături de zeama de lămâie,
- pentru prevenirea și tratarea arterosclerozei, a accidentelor vasculare, a colesterolului cu valori ridicare - se recomandă consumul zilnic de ulei de floarea-soarelui presat la rece, în salate, în sosuri, în preparate culinare care nu sunt prelucrate termic,
- ajută la tonifierea sistemului nervos, datorită conținutului de lecitină,
- previne îmbătrânirea prematură, stimulează sistemul imunitar și dezvoltarea normala a nervilor, datorită conținutului bogat de vitamina E, un puternic antioxidant, cu rol de protecție pentru inima și arterele,
- ajută la creșterea oaselor și a dinților, la prevenirea unor infecții, datorită conținutului de vitamina A.
Cele mai cunoscute plante și semințe, din care se extrag uleiuri comestibile sunt floarea soarelui, măslinele, soia, rapița, porumbul, semințele de susan, sâmburii de struguri.
Uleiul de floarea-soarelui este folosit la prepararea salatelor, este folosit, în bucătărie pentru prăjit la temperaturi mici, este uleiul cu cel mai mare conținut în vitamina F.
Uleiul de floarea soarelui se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu