Fructele uscate, pot fi o gustare sau un desert bogat in vitamine, minerale, grasimi naturale sanatoase care aduc multe beneficii organismului si sanatatii.
Fructele prin deshidratare pierd o parte din vitamine, dar isi pastreaza continutul in minerale, si nutrienti necesari organismului mai ales in perioada rece de iarna cand isi arata adevaratele insusiri de medicamente naturale.
Fructele uscate reprezinta cea mai sanatoasa sursa de zahar, dupa fructele proaspete, sunt tonifiante, diuretice, laxative, nutritive, energizante, se digera la fel de usor ca si fructele crude, si au efecte antioxidante benefice pentru organism si pentru sanatate.
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Visinele uscate pastreaza foarte multe din calitatile fructelor proaspete, sunt acrisoare, apetisante, relaxeaza organismul, ofera protectie antioxidanta, amelioreaza durerea mai bine decat aspirina, refac fibrele musculare, sunt foarte bogate in substante nutritive necesare sanatatii organismului.
Visinele uscate contin foarte multe vitamine - C, E, PP, provitamina A, vitamine din grupul B - B1, B2, B3, B6, B9 -, zaharuri, caroten, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, saruri minerale - potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu, zinc, cupru -, contine resveratrolul - o substanta antitumorala, considerata ca cel mai puternic antioxidant cunoscut pana in prezent - de cincizeci de ori mai puternic decat vitamina E, de douazeci de ori mai tare dacit vitamina C, de cinci ori mai puternic decat beta-carotenul, este continuta de toate fructele si legumele negre, visinii, albastru inchis, rosii, indigo, se gaseste in vinul rosu si negru.
Visinele uscate sunt - energizante fizic si psihic,- tonice,- racoritoare,- reconfortante,- usor laxative,- detoxifiante,- vitaminizante,- antiinflamatoare, - depurative,- antianemice,- sedative,- antigripale, - antireumatismale,- remineralizante,- astringente.
BENEFICII PENTRU SANATATE
- stabilizeaza ritmul cardiac si intetin sanatatea pielii datorita continutului mare de potasiu,
- combat cresterea tensiunii arteriale,
- au actiune tonifianta asupra sistemul nervos,
- sunt eficiente in afectiuni ale aparatului digestiv - normalizeaza trazitul intestinal, gastrita, colita de fermentatie, greata, voma, in colite de fermentatie si de putrefactie, dureri de stomac -,
- combat constipatia,
- benefice in hepatita cronica, litiaza biliara,
- reduc riscul de diabet,
- benefice in afectiuni ale cailor respiratorii - tuse, gripa, bronsita, febra, laringita, faringita, pleurezie, favorizeaza transpiratia -,
- scad nivelul acidului uric din sange,
- scad colesterolul,
- sunt eficiente in artrita si guta,
- ajuta la detoxifierea organismului,
- combat anemia - vitaminizeaza si mineralizeaza organismul,
- in afectiuni renale - curata rinichi, in nefrite, uretrita, litiaza,
- sunt recomandate in dietele persoanelor obeze,
- combat celulita, impiedica depunerea grasimilor in jurul taliei,
- intarzie procesul de imbatranire.
RECOMANDARI
Visinele uscate se pot consuma ca atare, in tarte, checuri, prajituri, budinci, folosite in diferite creme dau aroma si savoare, adaugate in iaurt sau sub forma de infuzie, - infuzia din visine uscate - o lingura de fructe uscate si maruntite la 250 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute, se filtreaza si se beau 3 cani pe zi, benefica in - litiaza biliara, colite de fermentatie, ateroscleroza, recomandata in obezitate si pentru prevenirea imbatrinirii premature.
Se comercializeaza in hipermarketuri si magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu