Visinul - visinele au efect de purificare a organismului

DESCRIERE

Visinul este un pom fructifer din familia rozaceelor, înrudit cu cireșul, cu care se aseamănă în multe privințe. Ca aspect, este de talie mai mică, el nu atinge înălțimea cireșului, poate ajunge până la o înălțime 6 m. Are frunze lucioase, dințate pe margine, flori albe, parfumate, fructele vișinele, sunt globuloase, de culoare roșie-purpurie cu gust dulce acrișor. 

vișin sursă foto

În scopuri terapeutice se folosesc fructele bine coapte și sănătoase. Vișinele coapte, cu sâmburi cu tot, macerate în vin alb, se folosesc în tratarea calculilor renali.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Vișinele conțin zaharuri, substanțe tanoide, proteine, pectine, acizi organici, săruri minerale și vitamine.

                vișinul

Au efecte terapeutice, contribuind la întârzierea procesului de îmbătrânire, sunt benefice în ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor renale, hepatice, diabetice, cardiovasculare au efecte diuretice, laxative, detoxifiante și depurative, în anemie, au și efecte sedative, antimigrene, antigripale, antireumatismale, remineralizante, energizante fizic și psihic, tonice, reconfortante, răcoritoare.   

UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE             

Pentru gustul lor dulce - acrișor, vișinele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe, sunt consumate proaspete, dar sunt folosite și la prepararea diverselor prăjituri, torturi, gemuri, compoturi, înghețată, și sunt sufletul VIȘINATEI. Sub formă de gem sau de dulceață, vișinele își pierd din aciditate și își reduc conținutul de celuloză, astfel devin mai ușor de digerat pentru copii, persoane învârstă, suferinzilor de reumatism, gută sau artrită.

  • Frunzele de vișin, fierte în lapte, curață bila și vindecă icterul. Sub forma de decoct, frunzele de vișin uscate și mărunțite, se fierb 15 minute, pentru un ceai diuretic, datorită iodului și potasiului din compoziție, ceaiul din frunze de vișin se recomandă în tratarea afecțiunilor cardiace și a diarei.
  • Scoarța de pe ramurile tinere, uscata și mărunțită, se fierbe, obținându-se un ceai excelent împotriva febrei, ceaiul din scoarța de vișin se recomandă, din când în când, și oamenilor sănătoși, în scopul prevenirii bolilor de rinichi.
  • Coditele de vișine, sunt recoltate separat de fructe, sunt uscate la soare,și păstrate în pungi de hârtie, în locuri uscate ferite de lumină, pentru a fi folosite în scopuri terapeutice. Ele au puternice efecte diuretice, ca urmare a conținutului de flavonoide si a sărurilor de potasiu. Ceaiul din cozi de vișine este recomandat în afecțiuni renale, în afecțiuni ale aparatului digestiv (diaree, ascita), reumatism, gută, artrite, la prevenirea aterosclerozei și a pericarditei, dar și la tratarea edemelor și a celulitei. Infuzia din cozi de vișine uscate, neîndulcită este benefică contra tusei, durerilor de stomac, și în cazul bolilor de rinichi.

Consumul de vișine mărește capacitatea de rezistența a organismului în fața bolii, stimulând și întărind sistemul imunitar. Vișinele au un efect laxativ, de aceea pot fi consumate în tratarea constipației, contribuie la micșorarea nivelului de acid uric din sânge și favorizează, secreția sucului gastric. Vișinele au efecte de purificare a organismului, și ajută la înlăturarea toxinelor rinichi și dinorganism. Ajută de asemenea la eliminarea acidului uric din sânge.

                vișine sursă foto

 

 sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0