Batoane din aluat cu susan.
Ingrediente:
- 450 gr faină de 650
- o lingură tărâțe de grâu
- o linguriță rasă de sare
- un cub de drojdie proaspătă sau 1 plic de drojdie uscată
- 250 ml apa călduță
- o lingură de susan
Mod de preparare:
Se amestecă, ingredientele și se frământă aluatul pe masă, se împarte aluatul în grămăjoare și fiecare grămăjoară se modelează în formă de baton.
Fiecare baton se taie de-a lungul, și se împletește.
Se așează în tavă pe hârtie de copt, și cu ajutorul unei pensule fiecare se unge cu ulei de măsline, apoi se presără puțină sare și susan (se poate presară și piper), merg perfect la o bere bună.
Se lasă la dospit, până când își dublează volumul, se introduc la cuptorul încins la 200 de grade cam 30 de minute sau până când devin aurii.
Se scot din cuptor și se acoperă tava cu prosop de bucătărie până când se răcesc.
Poftă bună!
Lasa un comentariu