Buretele de Roua - o ciuperca delicioasa

Buretele de Roua - MARASIMUS OREADES - se mai numește popular burciori, ciocarlie, bureti de pajiște, crește și se dezvoltă în grupuri pe pajiști cu iarba foarte deasă, în poienițe, fânețe, păluni și o întâlnim din mai până în noiembrie.

buretele de roua  

Este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ și are valoare alimentara mare.

DESCRIERE

Pălăria la început este convexă, apoi pe măsura ce se maturizează se întinde, marginile sunt ondulate, iar la mijloc prezintă o ușoara ridicătură, este ocru-deschis cu nuanțe mai închise spre centrul pălăriei sau crem-maronie, este neteda și cărnoasă.         

Lamele sunt ocru-albicioase, la maturitate crem-maronii, sunt distanțate, groase și libere.     

                   bureții de rouă 

Piciorul este cilindric, neted, plin in interior, ocru cu nuanțe mai închise, este rigid și se rupe destul de greu.         

Carnea este albiciosă la culoare, este ușor elastică, are miros și gust plăcut caracteristic.

PREPARATE

Este foarte apreciată în gastronomie, este delicioasă și este folosită în diverse preparate culinare.

Se poate conservă prin uscare sau prin congelare, se folosesc, în general pălăriuțele, piciorușele sunt tari.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
1
Lizinschi
Mai multevamanunte de recunoastere.