Buretele de Soc - are o valoare alimentară foarte mica

Buretele de Soc - AURICULARIA AURICULA -JUDAE - popular se mai numește urechea lui Iuda, crește și se dezvoltă în locurile foarte umede, în mănunchiuri, în grupuri dezordonate, pe trunchiurile cu lemn putred de soc, de salcie, nuc, plop, se întâlnește pe tot parcursul anului, inclusiv iarna.

 buretele de soc 

Este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ, cu valoare alimentară foarte mică.

DESCRIERE

Pălăria la început are forma de cupă, apoi pe măsura ce crește și se maturizează prezintă forma lățită de ureche, este gelatinoasă, ușor elastică, este acoperită de perișori cu nuanțe spre gri, este catifelată, culoarea variază de la brun - măsliniu cu nuanțe violacee, până la brun-violaceu.

                buretele de soc sursă foto

Carnea este gelatinoasă și elastică la ciupercile tinere apoi pe măsură ce se maturizează este tare, uscată, devine fragilă, subțire, translucidă și casantă, culoarea este brun-violacee.

PREPARATE

Este o ciupercă cu interes gastronomic foarte mic, se poate consuma crudă în salată, sau preparată.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0