Maslinele
- maslinele, pot constitui un aliment excelent în timpul postului - maslinele negre au un continut mai mare de minerale decat maslinele verzi -, au un continut mic de glucide, dar au o contitate mare de acizi grasi monosaturati, sunt bogate in sodiu, asigura necesarul de sare, fara ca aceasta sa mai fie utilizata in pregatirea preparatelor.
Maslinele, se pot consuma adaugate in
- salata de cartofi alaturi de ardei gras rosu si verde, putina ceapa taiata felii subtiri, cateva frunze de salata, putina varza rosie, cativa stropi de ulei si zeama de lamaie -,
- salate de legume - sfecla, salata verde, morcov ras fin -,
- salate orientale,
- se pot adauga linga peste, ca atare sau preparate sub forma de pateu de masline, se pot consuma la micul dejun sau la masa de seara.
Maslinele contin vitaminele A, C, D, E, K, care sunt eficiente in cresterea si intarirea oaselor, in special la copii, contin o cantitate mare de minerale - fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, potasiu, cupru, seleniu -, proteine, sunt bogate in acid linoleic,- benefic mai ales pentru mamelor care alapteaza -, fiind recomandata introducerea maslinelor sau a uleiului de masline in dieta proaspetelor mamici -, polifenoli din continut,- care dau gustul si aroma maslinelor -, au calitati antiinflamatorii si lupta impotriva cancerului,- antioxidantii continuti de masline impreuna cu vitamina E, micsoreaza riscul de deteriorare a celulelor din organism.
MIEREA DE ALBINE
- mierea de albine, un simplu indulcitor, imbunatateste starea de sanatate,- consumata la micul dejun, ea asigura organismului sustante nutritive care se asimileaza foarte usor - vitamine, minerale, hidrati de carbon, enzime etc. -, care aduc energia necesara pentru o noua zi de munca.
Mierea de albine este eficienta în tratarea bolilor de inima, - 2-3 lingurite de miere pe zi in ceaiul caldut de la micul dejun, sau adaugata pe felia de paine cu unt, in bolul cu cereale si nuci, - o dieta cu miere de albine de pina la doua luni, îmbunatateste starea generala de sanatate, creste hemoglobina si normalizeaza compozitia sângelui.
CARTOFII DULCI
- cartofii dulci, pastreaza energia in organism, sunt bogati in proteine, carbohidrati complexi, fibre dietetice, contin o mare cantitate de beta-caroten precursorul vitaminei A, vitaminele C, B6, E,- substante minerale - fier, potasiu, calciu, cupru, mangan, foarte bogati in antioxidanti.
Cartofii dulci sunt o alternativa sanatoasa la cartofi obisnuiti
- regleaza continutul zaharului din sange, datorita continutului de mangan fiind recomandati persoanelor care sufera de diabet,
- au capacitati antiinflamatorii, datorita aportului de vitamina C, stimuleaza acuitatea vizuala,
- sunt benefici pentru intarirea oaselor, datorita calciului din continut,
- sunt eficienti in vindecarea afectiunilor cutanate, gratie continutului de cupru.
Ceaiul din coji de cartof dulce - este eficient persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala,- previne cancerul, consumat în cure de trei saptamani, cure care se fac de cinci-sase ori pe an.
RECOMANDARI
Este recomandat sa se consume zilnic 2 litri de lichide pe zi.
Informatiile din acest site sunt in scop educativ si informativ, ele nu inlocuiesc tratamentul si recomandarea medicala.
Lasa un comentariu