GENERALITATI
După culoarea pielitei fructelor, se deosebesc soiuri de coacăze albe, de coacăze roșii și coacăze negre. Coacăzul alb este de fapt, o variantă a coacăzului roșu, este un arbust care necesită puține îngrijiri și nu este pretențios în privința tipului de sol, deci se poate cultiva în orice fel de gradină. Coacăzul alb este mai puțin răspândit decât cel roșu dar are fructe cu o savoare dulce delicioasă și deosebită.
PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI
Cu o aromă apate dulce acrișoară coacăzele albe sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, ele se pot consuma proaspete, congelate sau prelucrate, acestea sunt recomandate a fi consumate de cei care au probleme reumatice, diabeticilor și celor care doresc să-și întărească organismul.
Aceste fructe, au un conținut bogat de vitaminele B1, B2, B6, în special vitaminele C și P, antocian, acid malic, acid citric și acid tartic, tanin, substanțe proteice, celuloza, săruri minerale de potasiu, magneziu, mangan, calciu, sodiu, fier, clor, fructoza și glucoză.
Coacăzele albe sunt tonice, au efect remineralizant; laxativ; diuretic; depurativ; stimulează funcția hepatică; sunt utile în tratarea gutei; boli reumatismale; cardiace; renale și ajută la dezintoxicarea organismului.
Consumul de coacăze, îmbunătățește funcția rinichilor; îmbunătățește circulația sângelui; reduce colesterolul; previne cancerul; ajută vederea; protejează inima.
Lasa un comentariu