Ingrediente uscate
- 245 gr faina
- 2 linguri zahar brun sau tos
- un praf de sare
Ingrediente umede
- 105 ml apa
- 105 ml lapte
- 140 gr unt sau margarina
- 4 oua
Preparare
Apa, laptele, untul, zaharul se amesteca pe foc pana se topeste untul, se ia si se amesteca cam un minut sa se racoreasca apoi se toarna peste faina si se amesteca pana se omogenizeaza.
Doua oua se bat putin cu furculita si se adauga peste aluat, dupa ce s-au incorporat se adauga si restul unul cate unul amesctecand energic, - eu am facut toate operatiile in robot.
Aluatul se pune intr-o punga de ornat, si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza forme rotunde de covrigei.
Cuptorul trebuie preincalzit la 200 de grade, se lasa cam 10 minute apoi se reduce temperatura la 170-180 de grade, se scot cand sunt aurii, se pudreaza cu zahar vanilat sau se pot glazura cu ciocolata topita pe baie de abur.
Aceste dulciuri sunt ideale in pachetelele cu mancare pregatite copiilor pentru scoala.
Lasa un comentariu