UTILIZARE, CALITATI MEDICINALE
Faina integrala de naut conține: amidon, lipide, substanțe azotate, zaharuri, săruri minerale, siliciu, fosfor, potasiu, calciu, sodiu, magneziu, oxid de fier, asparagina, arsenic, vitamine, este diuretică, vermifugă, antiseptică urinar, energizantă.
Este recomandată și acționează benefic în diverse afecțiuni: astenie, oligurie, lăuzie, convalescență, insuficiență digestivă, paraziți intestinali, anemie, demineralizare, afecțiuni renale, îngrijirea tenului. În cosmetică făina de năut se folosește în diverse tratamente pentru îngrijirea pielii.
Faina de naut se folosește ca adaos în sosuri, supe, ciorbe, diverse sortimente de mâncare; în patiserie pentru preparat creme, deserturi, dulciuri, îmbunătățește gustul și valoarea nutritivă. Făina de năut mai poate folosită și pentru a prepara pâine, se poate amesteca cu făină de grâu sau cu alte tipuri de făină.
Faina de naut se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu