Făina de soia este obținută prin măcinarea boabelor de soia. Ea are o capacitate mai mare de absorbție a apei, decât făina de grâu și se folosește în combinație cu făina de grâu pentru prepararea pâinii, sau a diverse produse de patiserie, fiind mai săraca în zaharuri decât făina de grâu, este utilizată la prepararea pâinii pentru diabetici.
PRINCIPII ACTIVE
Însușirile acestei legume constau în conținutul de proteine de calitate, în bogăția de vitamine, A, B2, B5, B6, C, D, E și minerale, acizi grași nesaturați, lecitină, celuloză și hormoni vegetali, asigurând organismului necesarul de substanțe bioactive.
BENEFICII PENTRU SANATATE
Făina de soia reprezintă un aliment valoros pentru diabetici, pentru bolnavii de gută, reumatism, tulburări ale metabolismului lipidic, dereglări de creștere și anemie, demineralizare, afectiuni digestive, renale, cardio-vasculare, surmenaj fizic și psihic, osteoporoză, îngrijirea pielii.
Lasa un comentariu