Fulgii de orez sunt produși prin fierbera parțiala a orezului și apoi presarea orezului între rulouri, înainte de uscare. Pot fi gatiți foarte ușor și îi putem utiliza la budinci, la tocanițe sau ca să dam consitență sosurilor.
PRINCIPII ACTIVE, BENEFICII
Orezul integral conține complexul de vitamine B, mai ales B6, vitamina E, magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre și acizi grași esențiali nesaturați.
Orezul integral are o concentrație optimă de magneziu, iar prezența potasiului este benefică pentru reducerea acidității din sânge și pentru menținerea densității osoase. Prin conținutul ridicat de fibre, orezul brun împiedică absorbția colesterolului în tractul digestiv, având un efect de reglare a colesterolului și creștere a colesterolului bun. Acestea sunt doar câteva din beneficiile orezului integral pentru organism.
Orezul integral este recunoscut pentru calitățiile sale nutriționale, cu o aromă desăvârșită care aduce cu de grâul fiert. Dacă nu se îndepărtează stratul nutritiv de pe suprafața boabelor aceasta conferă o aromă caracteristică, și are un timp de fierbere mare, și se păstrează toate vitaminele și substanțele nutritive aflate în coajă.
UTILIZARE
Este potrivit pentru umpluturi, pilaf si salate. Acesta nu trebuie spălat înainte de a fi gătit.
Se cunosc mai mult de 40000 feluri de orez, și este clasificat după mărimea boabelor, acestea fiind cu bob lung, mediu sau scurt. Una din modalitățiile de clasificare a orezului este și ca urmare a gradului de procesare la care este supus, astfel avem mai multe varietăți de orez clasificate între orezul integral și orezul alb. Astfel, diferențele dintre soiurile de orez sunt date de modul de pregătire, de forma și culoarea boabelor, și diferența subtilă a aromei.
Fulgii de orez se pot achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu