Rolul glandei tiroide in organism
Glanda tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin uman, are o greutatea de 5-6 g la nou-nascut si o greutate de 15-18 g la un adult -, este situata in partea anterioara a gâtului, are forma de fluture si este alcatuita din doi lobi - lobul drept si lobul stâng -, care sunt uniti printr-o portiune de tesut glandular.
Glanda tiroida produce doi hormoni importanti,- tironina si tiroxina -, care au rolul de reglare a metabolismului, functionarea sistemului cardiovascular, a sistemului nervos central, sistemului muscular si a aparatului digestiv.
Disfunctii ale glandei tiroide
Inbolnavirea glandei tiroide poate incetini sau poate mari productia de hormoni tiroidieni, care atrage dupa sine numeroase probleme de sanatatea.
Tulburarea functiei tiroidiene este mai mare de cinci - sase ori la femei, decat la barbati, datorita modificarilor hormonale care se produc in organismul feminin.
Persoanele care au probleme cu glanda tiroida prezinta diverse simptome, - probleme legate de greutate,- obezitate sau supraponderabilitate -, oboseala accentuata, stari nervoase, depresie, intoleranta la caldura sau frig.
Hipertiroidismul - este efectul excesului de hormoni tiroidieni -, simptomele sunt - insomnie,- labilitate afectiva,- palpitatii,- intoleranta la caldura,- oboseala,- scaderea in greutate,- scaderea libidoului,- reducereasau disparitia menstrelor,- tranzit intestinal precipitat,- sete, etc.
Apar - gusa, tahicardia, tegumente calde,- transpiratii abundente,- tremurul usor al mainilor si picioarelor, etc.
Hipotiroidismul - este consecinta deficitului de hormoni tiroidieni -, simtomele sunt - astenie,-intoleranta la frig,- letargie,- constipatie,- crestere în greutate,- dureri musculare,- dureri articulare, - caderea parului,- tulburari menstruale,- unghii fragile, etc.
Tratamente naturiste
CATINA
- uleiul de catina - 500 de grame de fructe de catina spalate, se zdrobesc cu o lingura de lemn, sucul obtinut se lasa in repaus 24 de ore la temperatura camerei, pelicula care se aduna deasupra lichidului, este uleiul de catina, se iau cate 20 de picaturi diluate in apa de trei ori pe zi, timp de o luna, fiind eficient in prevenirea si tratarea disfunctiilor glandei tiroide. Uleiul de catina se gaseste sub forma de capsule in magazinele naturistesau online AICI, care se administreaza conform prescriptiilor de pe ambalaj.
SANZAIENELE
- infuzia de sanzaiene - 3 lingurite de planta uscata la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat cateva minute,- se face gargara zilnic cu trei cani de infuzie,- este eficienta pentru tratarea afectiunilor glandei tiroide, faringita, laringita,
- tinctura de sanziene - se aplica in exterior pe zona glandei tiroide,
- ulei de sanzaiene - se aplica la exterior pe zona tiroidiana, este disponibil in magazinele naturiste.
COJI DE NUCA VERZI
- macerat - 3 linguri de coji verzi de nuca,- bogate in iod si taninuri -, combinat cu 3 linguri de sanzaiene, se lasa la macerat de seara pana dimineata, se beau cate trei cesti pe zi, inainte de masa.
NUCA - consumul de nuci, are efect de reglare a activitatii glandei tiroide, totodata nuca, aduce si un plus de calorii, care in aceasta afectiune sunt consumate in cantitati mari.
- tinctura din coji de nuci verzi -10 linguri de pulbere de coji verzi de nuca, la 250 ml de alcool alimentar si putin zahar, se lasa la macerat 12 zile, intr-un recipient inchis etans, se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici, inchise la culoare, se iau cate 4 lingurite pe zi,- bogata in iod, stimuleaza activitatea glandei tiroide.
- infuzie din frunze de nuc - o lingurita de frunze uscate si maruntite la 250 ml apa fierbinte, se lasa la infuzat 5-10 minute si se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
- decoct din muguri de nuc,- 100 de grame de muguri de nuc uscati si maruntiti, la 200 ml apa, se pun la fiert pina cand amestecul scade la jumatate, se zdrobeste dupa racire si se combina cu 100 de grame de miere de albine,- se ia cate o lingura, inaintea fiecarei mese principale,- regleaza metabolismul si inlatura oboseala.
CONURI DE PIN
- tinctura din conuri de pin - 15-20 conuri de pini, tocate la 100 ml alcool alimentar de 40 grade, se lasa la macerat doua saptamani într-un loc întunecat si racoros, se filtreaza si se iau câte 5 picaturi în 50 ml apa de 3 ori pe zi timp de trei saptamâni, este eficienta in tratarea nodulilor glandei tiroide.
ALOE VERA
- se iau cate doua linguri de gel de - aloe vera pentru uz intern - de doua ori pe zi inainte de masa, este eficient in distrugerea nodulilor si a celulelor tumorale.
Recomandare
Este recomandat ca toate tratamentele naturale sa fie administrate doar cu acordul si sub indrumarea medicului.
Informatiile din acest site sunt in scop informativ si educativ, ele nu inlocuiesc tratamentul si recomandarile medicului specialist.
Lasa un comentariu