Granadilla originar din India granadilla - Passiflora ligularis -, crește în Paraguay, Columbia, America de sud, în zona munților Anzi, este confundat deseori cu fructul pasiunii.
DESCRIERE
Granadilla are culoare galben-portocalie, coaja este tare și alunecoasă, semințele au culoare neagră și sunt protejate cu o pulpă care este transparentă și gelatinoasă, aceasta este ce se consumă din fruct și are un gust dulce.
PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI
Granadilla este un fruct care are foarte multe vitamine A, C, K, minerale: fier, cupru, magneziu, fosfor, fibre și ajută la scăderea colesterolului din organism, este o sursă bogată de antioxidanți, reglează tensiunea arteriale și pulsul, este calmant, relaxant aduce un somn liniștit, are puține calorii, indicat în dietele persoanelor obeze, benefic în curele de slăbire.
Consumul acestor fructe aduce foarte multe beneficii sănătății. Are proprietăți laxative ușoare; și ne ajută să eliminăm toxinele din colon și să prevenim cancerul de colon; conține vitamina A benefică pentru ten; conține beta-caroten care este benefic pentru vedere; ajută la digestie.
Lasa un comentariu