Hribul de Vara - parfum intens

Hribul de vară  - BOLETUS AESTIVALIS - crește și se dezvoltă în pădurile de foioase, preferă stejarul, castanul, fagul, dar o întâlnim și pădurile de conifere. Apare la sfârșitul primăverii și până la începutul toamnei.

 hribul de varăsursă foto

DESCRIERE 

Este o CIUPERCĂ COMESTIBILĂ, foarte gustoasă, cu parfum intens. Hribul de vară este o ciupercă care în perioada de creștere este atacată de numeroase larve și melci. Hribi conțin minerale și vitamine.

Este o ciupercă foarte buna la gust, cu o valoare alimentară foarte mare, hribul se poate păstra în stare congelată sau uscată.    

                   hribul de vară sursă foto

UTILIZARE

Iarna, este excelentă pentru a prepara supă cremă de hribi, borșul cu hribi, hribul este folosit pentru sărmăluțe, chifteluțe, maioneză de post. Exista foarte multe rețete de preparare a hribului.

 

sursă foto cover 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0