Kiwi este un fruct exotic, originar din China, fiind unul dintre cele mai bogate fructe în substanțe nutritive, este consumat în special în perioadele reci ale anului, pentru fortificarea organismului, este foarte bun pentru fumători și este ideal în lupta cu kilogramele în plus.
PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI
Fructul este bogat în cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, seleniu, zinc și conține foarte multă vitamina C, vitamina A, E, B2, B3, acizi organici și fibre, este un puternic antioxidant, fortifică sistemului imunitar, te protejează de gripă, îmbunătățește tranzitul intestinal.
Kiwi este o sursa importanta de fibre, care ajută la curățarea colonului de toxine și la prevenirea apariției cancerului de colon, la scaderea nivelului colesterolului, si astfel ne ajuta sa reducem producerea unui atac de cord.
Fructele bogate în fibre ca și kiwi, îi ajută pe bolnavii de diabet mentina glicemia in limite normale, câteva kiwi consumate pe zi, reduc riscul formarii cheagurilor de sânge și a trigliceridelor din sânge și riscul de apariție a degenerării oculare.
Conținutul mare de vitamina C previne artrita, ateroscreloza și întărește sistemul imunitar, vitamina E conferă sănătate pielii și grăbește vindecarea anumitor boli de piele și răni.
PREPARATE, RECOMANDARI
Fructul de kiwi se consumă proaspăt, se taie fructul în jumătate și se mănâncă cu lingurița direct de pe coajă, sau se prepara suc natural.
Pentru o cură simplă și foarte eficienta se consumă 100-250 g de kiwi pe zi, în cure de câte două săptămâni; dimineața înainte de masă, sau în timpul mesei.
Se poate folosi pentru întreținerea tenului, aplicând pe față felii de kiwi timp de 15-20 de minute, tonifică, catifelează pielea și previne apariția ridurilor.
CONTRAINDICATII
Kiwi poate cauza reacții alergice, care se pot manifesta prin simptome cutanate sau respiratorii. Vizate sunt persoanele alergice la polen, susan, latex. Nu este indicat kiwi copiilor care nu au împlinit un an.
Lasa un comentariu