GENERALITATI
Laptele de migdale, o băutură vegetală, este o alternativă sănătoasă pentru laptele de proveniență animală, fiind o băutură gustoasă și plăcută, care nu conține colesterol și nici lactoză, este bogat în proteine, acizi grași, vitamine, fier, zinc, magneziu, potasiu și este sărac în calorii.
PREPARARE
O cană de migdale, la trei căni de apă se lasă la macerat peste noapte, sâmburii se scurg și se mixează cu o cană de apă, pasta cremoasă obținută prin mixare se strecoară, iar pulpa rămasă se poate folosi la diferite preparate sau dulciuri.
Lichidul rezultat este laptele de migdale care se poate sau nu, aromatiza cu vanilie, zahar, miere de albine sau fructe stafide, smochine, banane, curmale etc., se poate păstra la frigider câteva zile, înainte de consum trebuie agitat.
BENEFICIILE CONSUMULUI DE LAPTE DE MIGDALE
Este ideal pentru persoanele cu probleme cardiovasculare, sau pentru cei care au intoleranță la lactoză, menține greutatea în limite normale, asociat cu o dietă eficientă, cu exerciții fizice și cu mișcare.
Laptele din migdale dulci, este o băutură foarte hrănitoare, poate înlocui laptele de mamă, fiind indicat copiilor și celor în vârsta, persoanelor aflate în convalescență, este eficient împotriva spasmelor, benefic în tuse, inflamații ale stomacului și intestinelor, ale căilor urinare și respiratorii.
Laptele de migdale asigura sănătatea sistemului osos prin conținutul de calciu și vitamina D, care ajută la asimilarea și fixarea calciului, prevenind apariția osteoporozei și a altor boli care apar datorită deficientei de minerale, de asemenea și conținutul de magneziu ajută la absorbția calciului.
Comparativ cu laptele de orez sau de soia, laptele de migdale are concentrații mai mari de vitamine și săruri minerale, conține o cantitate mare de vitamina E, un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire și îmbunătățește sănătatea și aspectul pielii, previne cancerul, flavonoidele conținute, reduc numărul radicalilor liberi protejând astfel organismul de boli degenerative, datorită conținutului de potasiu menține tensiunea arterială în valori normale.
Laptele de migdale este un aliment cu un indice glicemic scăzut fiind recomandat persoanelor care suferă de diabet, este bogat în complexul de vitamine B și fier, substanțe importante în menținerea sănătății mușchilor.
Laptele de migdale este o alternativă sănătoasă pentru persoanele care au alergie la gluten sau pentru cei cu intoleranță la lactoză, dar nu este recomandat persoanelor care au alergie la nuci sau alune, deoarece poate produce alergii.3
Laptele de migdale se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu