Mangustan - un antioxidant puternic

DESCRIERE

Mangustanul - Garcinia mangostana - este fructul arborelui Garcinia mangostana, fructul este de mărimea unei mandarine mici, coaja este maro-visiniu cu o textura tare, groasă și este bogată în xanthone si phitonutrienti, miezul este de culoare albă și este foarte delicios.

mangostan arbore sursă foto

UTILIZARE, PROPRIETATI

Sucul nectar este singurul produs în care se utilizează fructul întreg de mangustan, el păstrează toți nutrienții din fruct, ajută în starea de bine a întregului organism prin îmbunătățirea nutriției, este recomandat copiilor, adulților, femeilor gravide și persoaneler în vârstă.

Fructul de mangustan se consumă sub formă de suc sau piure, conservat sau congelat, coaja fructului este fibroasa și tare, după coacere devine moale și ușor de îndepartat.

Fructele uscate de mangostan sunt utilizate în medicină, pasta se folosește în afecțiuni ale pielii, are un efect astringent și este de folos în acnee și psoriazis, decoctul de magostan tratează probleme digestive.

Fructul întreg de mangustan, miezul și coaja, conține peste 40 de substanțe nutritive active xanthone, de asemenea conține cel mai puternic antiinflamator natural cunoscut. Prin Xantonii conținuti mangustanul este suplimentul natural care îndeplinește două condiții esentiale: este antiinflamator și antioxidant puternic.

              mangustan fructe sursă foto

Mangustanul asigură substanțele nutritive necesare sănatății pielii, sănatăți sistemului cardiovascular, întărește sistemul imunitar și sistemul cardiovascular, contribuie la menținerea sănatății vederii.

Este benefic pentru curele de slăbire pentru că da senzația de sațietate, ajută la controlul greutății corporale, reglează nivelul lipidelor și glucidelor din sânge, încetinește procesul de îmbătranire, mărește vitalitatea și crește energia.

 

sursă foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0