Melcișori ușor de pregatit și de savurat
Ingrediente
Blatul
- 125 gr unt
- o lingură de zahăr
- 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 125 gr faină
- un plic drojdie - un cubuleț drojdie proaspată-
Preparare
Untul se freacă cu zaharul, se adaugă cele 2 galbenusuri și sarea, se toarnă laptele calduț în care s-a dizolvat drojdia, și la urmă se adaugă faină. Se framantă pa masă, se dă o formă rotundă și se lasă să se odihnească o oră la frigider.
Crema
- 130gr nuci sau mac - opțional se adaugă stafide înumuiate in lapte călduț cu esență de rom - se macină împreună cu 1/2 tabla ciocolata menaj,
- 2 albușuri se bat spumă, cu 4 linguri de zahar care se adaugă pe rând, pe masură ce se bate albușul, se adaugă coaja de lămâie răsă, esența de rom, se încorporează amestecul de nucă sau de mac,
Se soate aluatul de la frigider, se intinde pe un posop pe care se presara faină, grosimea să fie de 1-1,5 cm.
Se intinde crema, și se rulează, apoi se taie bucați de 3-4 cm care se asează în tava. Se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade 10-15 minute sau până când devin aurii.
Se pudreaza cu zahar praf vanilat.
Poftă bună!
Lasa un comentariu