Ingrediente
- 0,500 gr carne de vitel, vita, porc pui
- o ceapa mare
- ardei verde si rosu
- pasta de gogosari sau boia de ardei
- un praf de sare
- piper
- frunze de patrunjel
Preparare
Ceapa taiata marunt impreuna cu ardeii taiati felii subtiri,- eu am folosit ardei congelati -, se calesc in putin ulei pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa se adauga 2-3 linguri de pasta de gogosari,- pasta de gogosari pe care o pregatesc in fiecare toamna pentru iarna si o folosesc in tot felul de tocanite sau mancaruri scazute in loc de boia -, si carnea taiata in cuburi marunte.
Carnea se caleste amestecand-o cu legumele apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba incet, pana cand carnea este fiarta,- daca este nevoie din cand in cand se mai adauga putina apa calda -, se potriveste de sare si piper, se pot adauga frunze de patrunjel tocate marunt.
Se serveste cu paste asa cum am servit eu sau cu legume fierte,- fasole verde, mazare, conopida, brocoli etc., sau pur si simplu cu orez, sosul care se formeaza este foarte gustos si da o savoare deosebita mancarii indiferent cu ce garnitura este servita mancarea.
Se pot dubla cantitatile,- se pastreaza bine in frigider pana la trei zile -, se poate servi cu diverse garnituri,- amestec din legume congelate - porumb boabe, morcovi mici, ciuperci, fasole verde, mazare, cateva fire de conopida si broccoli, etc. -
Legumele se pun la fiert congelate cu putina apa, un praf de sare, putin ulei si o bucatica - 50 gr de unt sau margarina -, se adauga deasupra pe legume -, obligatoriu se gatesc in vas acoperit cu capac.
Lasa un comentariu