GENERALITATI
Otetul este cunoscut de secole, ca o licoare versatila, cu insusiri culinare dar si terapeutice, cunoscut cu denumirea -vin acru-, o licoare deosebita cu gust intepator.
Otetul se poate obtine din foarte multe produse care contin zaharuri,- cereale, fructe de padure, porumb, sfecla, cereale, pepeni, mere, cartofi, fructe, orez, malt, sorg, etc., zaharurile sunt transformate in alcool printr-un proces de fermentare, care apoi devine otet.
Otetul natural din fructe, beneficii
Otetul din fructe se poate obtine usor si in casa, are aroma si culoarea diferita in functie de materia prima folosta, da gust deosebit salatelor si preparatelor culinare.
Toate oteturile naturale au aceleasi insusiri tamadiutoare, sunt leacuri in probleme de respiratie, digestie, metabolism, combat ciupercile si bacteriile, calmeaza intepaturile de insecte, roseata, durerile de cap, inflamatiile, calmeaza durerile musculare si oboseala picioarelor, ajuta la detoxifierea organismului fiind eficiente in dietele de slabit,- cu acordul si recomandarile medicului nutritionist care va stabili dozajul si durata dietei-.
Licoarea obtinuta prin combinarea otetului cu plante aromatice si medicinale este cunoscuta inca din antichitate, si este apreciata si azi ca fiind un produs antiseptic benefic pentru sanatate.
- Otet cu aroma de menta
Preparare, otet cu aroma de menta
- 200 gr menta uscata, se lasa la macerat o luna in 0,500 ml otet alb de buna calitate, se filtreaza si se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos, inchis ermetic.
Beneficii
Este benefic pentru tubul digestiv,- amelioreaza crampele si flatulenta, combate diareea si indigestia,- la un pahar de apa, 1-2 lingurite de otet de menta.
- Otet cu aroma de levantica
Preparare, otet cu aroma de levantica
- 200-250 gr levantica uscata, se lasa la macerat 4-5 saptamani in 0,500 ml otet alb de buna calitate, se filtreaza si se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos, inchis ermetic.
Beneficii
Este o licoare foarte aromata, benefica pentru ameliorarea starilor de depresie si nervozitate, aduce o stare de calm si relaxare, este eficient pentru cei care au probleme cu somnul.
- Otet cu aroma de cimbru
Preparare, otet cu aroma de cimbru
- 200-300 gr cimbru uscat, se lasa la macerat 4-5 saptamani in 0,500 ml otet alb de buna calitate, se filtreaza si se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos, inchis ermetic.
Beneficii
Otetul cu aroma de cimbru este foarte apreciat in bucatarie, datorita aromei sale deosebite, aplicat extern el combate dezvoltarea micozelor.
- Otet cu aroma de rozmarin
Preparare, otet cu aroma de rozmarin
- 350 gr rozmarin uscat, se lasa la macerat 10-15 zile intr-un litru de otet de mere, se filtreaza si se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos, inchis ermetic.
Beneficii
Otetul cu aroma de rozmarin, amelioreaza durerile de cap cauzate de stres si nervozitate, combate ameteala, imbunatateste functionarea creierului, imbunatateste memoria, folosit in masajoterapie este benefic in paralizii, scleroza in placi.
Prezentul articol este in mod educativ si informativ, el nu inlocuieste prescriptiile medicului specialist.
https://secretele.com/2016/09/beneficiile-combinarii-otetului-cu.html
Lasa un comentariu