Otetul de orez,calitati unice...

GENERALITATI

Otetul de orez este foarte popular in special in tarile asiatice, Corea, Japonia, Vietnam, China unde se foloseste de mii de ani,- se obtine prin fermentarea orezului cu bacterii speciale si drojdie, fiecare au propriile tipuri de otet de orez,- negru, rosu,alb -, sau oteturi din cereale - griu, orz, etc.

  • otet de orez alb - cu o aroma blinda si delicata, o culoare deschisa, are un continut ridicat de acid acetic, este mai apropiat de otetul obisnuit insa nu este atat de acru si este mai fin.
  • otet de orez negru - are o culoare inchisa, o aroma usor afumata si gust puternic,
  • otet de orez rosu - o culoare mai deschisa decat cel negru, cu gust special - dulceag, intepator-, datorita fermentatiei cu drojdie rosie de orez cultivata pe mucegai de Monascus purpures.

PROPRIETATI SI BENEFICII

Otetul de orez este folosit in bucataria asiatica in foarte multe preparate,- da aroma preparatelor culinare si salatelor, este nelipsit in prepararea orezului pentru sushi, - este utilizat in produse pentru curatat, faptul ca este o sursa bogata de compusi esentiali pentru sanatate, face din otetul de orez un adevarat medicament natural.

  • intareste sistemul imunitar,- fiind o sursa bogata de aminoacizi -,     
  • ajuta la absorbirea nutrientilor datorita acidului acetic din continut - potasiu, calciu-, astfel imbunatateste digestia ,
  • incetineste depunerea colesterolului pe peretii arterelor, combate astfel accidentul vascular cerebral ,infarctul, ateroscleroza,etc.
  • contribuie si la intarirea sistemului imunitar al organismului,- datorita  numarului mare de aminoacizi importanti pentru sanatate,
  • proprietati anti-imbatrinire,- previne aparitia bolilor degenerative, combate imbatrinirea prematura a organismului si a elasticitatii pielii datorita calitatilor antioxidante, previne afectiunile dermatologice,
  • contribuie si mentine sanatatea oaselor,- ajuta la absortia si mentinerea nivelului de calciu, mineral esential pentru intarirea oaselor, unghiilor, firului de par, dintilor,
  • este eficient pentru persoanele care lupta cu kilogramele in plus,- nu contine calorii si contribuie la arderea grasimilor,
  • proprietati anti-bacteriene,- protejeaza ficatul si stomacul, distruge bacteriile periculoase si combate formarea tumorilor hepatice,
  • actioneaza ca un tonic, combate oboseala, stimuleaza metabolismul, stimuleaza nivelul de energie.

Otetul de orez se gaseste comercializat si la noi in magazinele naturiste si in supermarkheturi, sau online AICI, el poate fi folosit in bucatarie pentru a da aroma preparatelor culinare, pentru ca are aciditatea scazuta nu este potrivit pentru conservare -muraturi-, dar este deosebit de gustos in sosuri dulci-acrisoare, salate, da un gust deosebit salatei de varza, da o savoare aparte marinatelor pentru diferite sortimente de carne.

otel de orez sursa foto

Japonezi prepara o bautura -medicament-, anti-imbatrinire,- otet de orez cu ou,- Tamago-su, este considerata una din cele mai puternice remedii populare din tara.

  • Intr-un recipient cu otet de orez, se pune la macerat un ou intreg, cand coaja s-a dizolvat cca.-o saptamana-, ramane numai pielita care inveleste albusul si galbenusul, aceasta se sparge si continutul oului se amesteca foarte bine cu otetul de orez ,- se ia de trei ori pe zi o cantitate mica din acest amestec intr-un pahar cu apa calda.

RECOMANDARI

Pentru a incepe o dieta cu otet de orez, este bine sa consultam medicul nutritionist.

Prezentul sait este in scop informativ si educativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.

Bautura este apreciata ca un intaritor puternic pentru putere, forta si puterea ei binefacatoare asigura o viata lunga si sanatoasa.

 

 

https://topremediinaturiste.ro/otet-de-orez-cum-il-folosim-si-ce-beneficii-aduce-sanatatii/

https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/16993/otet-de-orez-beneficii-senzationale/  

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0