Articole

Germenii de Brocoli - activi in lupta cu cancerul

GENERALITATI

Puterea de revitalizare a germenilor este cunoscută de la începutul vieții pe pământ. Efectele binefăcătoare asupra organismului sunt cunoscute de umanitate din cele mai vechi timpuri, civilizațiile antice le apreciau foarte mult calitățile curative. Germenii sunt alimente vii, conțin esența plantei mature, vitalitatea provine din semințe, în care sunt strânse, toate elementele nutritive necesare plantelor.

Chimenul Negru - aromat si tamaduitor

DESCRIERE, GENERALITATI

Negrilica - Nigella Sativa - este o plantă aromată, condimentară, originară din vestului Asiei, este populară în India, Turcia, Pakistan, Grecia, Tunisia, Egipt unde este răspândita în flora spontană, dar se și cultivă. La noi în țară este mai puțin cunoscută și puțin folosită, pentru că nu se regăsește în flora spontană, se cultivă, foarte puțin ca plantă ornamentală sau pentru semințele sale cu proprietăți medicinale și condimentare.

Laptisorul de Matca - efecte benefice asupra organismului si a tenului

DESCRIERE, GENERALITATI

Lăptișorul de matcă - este o secreție produsă de glandele albinelor doici, în stup este folosită pentru hrănirea larvelor de albine, și a mătcilor adulte. Larvele tinere sunt hrănite cu lăptișor trei zile, iar matca, pe toata durata vieții.

Lăptișorul de matca proaspăt, este o substanță vâscoasă, omogenă, cremoasă, culoarea este alb, alb-gălbui deschis, în contact cu oxigenul din aerul, la temperaturi mai mari de 15 grade C, se schimbă în alb vâscos, are un miros aromat, gust acrișor, ușor astringent.

Uleiul de Jojoba - stopeaza caderea parului

GENERALITATI

Arborele de Jojoba - Simmondsia chinensis -, este originar din Arizona, California și Mexic, frunzele și semințele produc o ceară lichidă, care are însușiri deosebite pentru îngrijire. Uleiul de Jojoba se extrage din semințele arborelui, este un produs special, care nu este apreciat ca un ulei, ci ca un ester de ceară, similar uleiului produs de corpul uman.

Piersica - o comoara naturala

DESCRIERE, GENERALITATI

Fructele Piersicului - PRUNUS PERSICA -, sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, și folosite atât ca aliment, cât și pentru tratarea unor afecțiuni. Piersicul este originar din Asia Centrala și Persia, aparține genului Prunus, face parte din familia Rosaceae, este cultivat în toata lumea, în zone cu climat temperat.

Piersicile sunt fructe suculente, cu piele pufoasă, catifelată, miezul galben cu gust dulceag aromat și răcoritor, gustoase, extrem de savuroase, hidratează organismul și aduc foarte multe beneficii sănătății.

Alunele Caju - un aliment care intretine sanatatea

DESCRIERE, GENERALITATI

Fructele Caju - sunt semințele, care cresc la baza terminală a fructului numit mărul de acaju, copacul de acaju este originar din Brazilia, fructele de acaju sunt comestibile, au gust dulce - acrișor, seamănă cu o pară, de culoare roșie sau galbenă, frunzele arborelui sunt și ele comestibile.

Caju, are forma unei boabe de fasole, gust dulceag, plăcut, sunt învelite într-o coajă tare, care conține substanțe toxice, motiv pentru care găsim caju numai decojite.

Uleiul din Samburi de Struguri - pro-tinerete

GENERALITATI

Sâmburii, care rezultă în urma procesului de vinificare a strugurilor nu se aruncă, se presează la rece, și se obține astfel, ULEIUL DIN SÂMBURI DE STRUGURI. Este un ulei special, cu o tenta galbenă-verzuie, ușor transparent, cu o aromă vagă de nucă, cu un gust dulceag, plăcut, un ulei foarte apreciat de medicii nutriționiști și nu numai.

Uleiul de Fistic - catifeleaza si hidrateaza

DESCRIERE, GENERALITATI

Fisticul este un fruct, care are un singur sâmbure, cu același nume ca și arbustul în care crește. Arbustul fistic este originar din Asia de vest și Asia centrală, este cunoscut încă din antichitate.

Uleiul de fistic, este obținut prin presarea la rece a semințelor coapte, sau din semințele coapte și prăjite, are o culoare verde, asemănătoare chihlimbarului, este folosit în medicina tradițională, aromaterapie, în industria farmaceutică și în cosmetică.

Uleiul de Argan - sanatate si frumusete

DESCRIERE, GENERALITATI

Arganul  - Argania spinosa - este un arbore spinos, înalt, cu frunze ovale, verzi tot timpul anului, fructele sunt asemănătoare cu măslinele.

Este originar din Maroc unde este denumit  măslinul Marocului, de la un arbore de Argan se recoltează în jur de opt kg de fructe anual, din fructele acestui copac, se obține uleiul de Argan renumit în toata lumea.

Fisticul - intareste sistemul imunitar

DESCRIERE, GENERALITATI

Fisticul - PISTACIA VERA - este fructul unei speciei de arbuști, care aparțin familiei Anacardaceae, din specia Pistacia. Este un arbust foios de mărime medie, originar din vestului Asiei, cunoscut din cele mai vechi timpuri, este cultivat în Turcia, Iran, China, Statele Unite, produce fructe după 8-10 ani de viață.

Limeta - benefica pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Limeta, Lămâia verde sau Lime - CITRUS AURANTIFOLIA -, originară din India, este cultivată în toate zonele tropicale ale planetei, este o rudă a lămâii, cunoscută sub denumirea de lămâia verde, deși sunt înrudite cele două fructe sunt diferite, face parte din familia Rutaceae. Fructele de limetă, sunt mai mici, au coaja  verde, cu aromă proaspătă, sunt mai grele și au pulpă mai consistentă, sucul este dulce - amărui, mai dulce și cu aromă mai proaspătă decât zeama de lămâie, deși mult mai mic, conține o cantitate dublă de suc fata de lămâie.

Uleiul de Catina - efecte uimitoare

DESCRIERE, GENERALITATI

Cătina - Hippophae rhamnioides -, este un arbust rezistent la secetă și ger, crește în pâlcuri sau tufe întinse, răspândita în Europa și Asia, crește și la noi în țară, de la câmpie, până sus în zona montană, o găsim de-a lungul râurilor și islazurilor, pe coaste pietroase, stânci, în locuri nisipoase, pietrișuri. Cătina crește până la 5 m înălțime, ramurile prezintă spini, frunzele sunt lanceolate, muguri amărui, fructele sunt portocalii, cărnoase, conțin un sâmbure tare, după 4-5 ani de viață, arbustul produce fructe, care pot rămâne pe ramuri, neculese și peste iarna.   

Mugurii de Mesteacan - cu efecte diuretice si antibiotice

DESCRIERE

Mesteacănul - Betula Verrucosa ; Betula Alba -, este un arbore înalt de până la 30 de m, cu frunziș rar, luminos, scoarța albă și netedă, care se exfoliază în fâșii circulare.

FACTOR CURATIV, PRINCIPII ACTIVE

În scopuri terapeutice se folosesc mugurii, semințele și seva.

Mesteacănul conține substanțe active puternic diuretice, cu eliminare masivă de acid uric, colesterol și alte substanțe toxice, - substanțe amare, saponine, mucilagii,tanin, ulei volatil, betulină, alantoină, acid cafeic -, este antiinflamator articular și cutanat, depurativ, coleretic, tonic capilar.

Seva de Mesteacan - un elixir pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Mesteacănul  - Betula Verrucosa, Betula Alba, Betula pendula -, denumiri populare mastacăn, mastacin, mestecanas, este un arbore care creste până la 30 de metri înălțime, este unul dintre cei mai frumoși copaci, este luminos cu frunziș rar care lasă să se strecoare razele soarelui, scoarță albă mătăsoasă și netedă, care se exfoliază în fâșii circulare. Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, mesteacănul a fost folosit ca tămăduitor împotriva multor boli.

Uleiul esential de Piper - un ulei condimentat

GENERALITATI

Uleiul esențial de piper negru - planta care produce piperul este originară din Malaezia, India, China, Madagascar și Indonezia, uleiului de piper în cantitatea cea mai mare este produs în India, Singapore și Malaezia. Uleiul se extrage din boabele plantei de piper - Piper nigrum - , care aparține familiei Piperaceae, și este obținut prin distilare cu vapori, din boabele crude de piper uscate la soare, de culoare roșie, în timp ce piperul de uz casnic, se obține din același fruct, dar atunci când boabele sunt complect coapte, și învelișul exterior pericarpul este îndepărtat înainte de uscare.