Articole

Otetul, o licoare aromata binefacatoare

GENERALITATI

Otetul este cunoscut de secole, ca o licoare versatila, cu insusiri culinare dar si terapeutice, cunoscut cu denumirea -vin acru-, o licoare deosebita cu gust intepator.

Otetul se poate obtine din foarte multe produse care contin zaharuri,- cereale, fructe de padure, porumb, sfecla, cereale, pepeni, mere, cartofi, fructe, orez, malt, sorg, etc., zaharurile sunt transformate in alcool printr-un proces de fermentare, care apoi devine otet.

Otetul de orez,calitati unice...

GENERALITATI

Otetul de orez este foarte popular in special in tarile asiatice, Corea, Japonia, Vietnam, China unde se foloseste de mii de ani,- se obtine prin fermentarea orezului cu bacterii speciale si drojdie, fiecare au propriile tipuri de otet de orez,- negru, rosu,alb -, sau oteturi din cereale - griu, orz, etc.

Otetul, multiple calitati...

 GENERALITATI

Otetul, este cunoscut de mii de ani in toata lumea, ca un condiment in prepararea mancarurilor, un produs pentru curatenie si dezinfectare si un remediu benefic pentru sanatate.

Otetul, este acid acetic diluat in apa, se obtine printr-un proces de fermentatie naturala in doua etape separate in care microorganisme inofensive, nedaunatoare, transforma zaharurile in acid acetic,

Sulful, important pentru sanatate

GENERALITATI

Sulful denumit - pucioasa -  cunoscut din antichitate, este substanta solida cristalina de culoare galbena, el se gaseste in mod natural sub forma de compusi organici cu sulf sau sulfuri metalice, in toate organismele de origine animala si vegetala si au un miros caracteristic,- mirosul usturoiului este datorat  compusilor de sulf care intra in componenta plantei, mirosul de oua clocite este datorat unui compus cu sulf,- Hidrogenul sulfurat -, considerat un gaz toxic.

Sarea amara, un mineral uitat...

GENERALITATI

Sarea amara sau sarea Epsom, nu este o sare, este un mineral pur compus din magneziu si sulfati, denumirea i se trage de la numele izvorului de apa sarata Epsom din regiunea Surrey-Anglia-.

Sarea amara este diferita de sarea de bucatarie prin continutul de magneziu si sulfati, este recunoscuta ca si remediu natural in ameliorarea si tratarea a numeroase afectiuni, in special uz extern, dar are si alte utilizari.

Sarea, o roca incredibila

GENERALITATI

Sarea este cunoscuta din timpuri stravechi in intreaga lume ca si condiment si conservant in special in bucatarie desi consumata in exces poate prvoca probleme de sanatate.

Sarea poate fi letala daca o persoana consuma sare mai multa decat greutatea sa in grame - daca o persoana de 80 kg consuma 80 gr de sare-, un adult consuma in medie  8-10 gr.

Sarea neagra - un puternic detoxifiant

GENERALITATI

Sarea neagra este o sare vulcanica cunoscuta sub denumirea de sare neagra de HAWAII si se extrage din regiunile vulcanice din insulele Kauai si Molokai, printr-un proces tehnologic avansat de evaporare solara.

Sarea neagra contine cenusa vulcanica care ii confera culoarea neagra si o compozitie chimica naturala unica, este cea mai bogata in saruri minerale, si cea mai grunjoasa dintre toate sortimentele de sare.

Sarea de mare, cristale pline de minerale

GENERALITATI

Sarea de mare este un produs natural, obtinut in urma unui proces de evaporare a apei din mari si oceane,- a devenit populara datorita  beneficiilor pe care le aduce sanatatii datorita continutului mare de "minerale esentiale"- sodiu, brom, fier, cupru, zinc, magneziu, calciu, potasiu, clor, iod, flor, etc., care nu sufera modificari in urma procesarii, dar si pentru culoarea si savoarea pe care o da preparatelor culinare.

Sarea - Condiment, Nutrient sau Factor de risc

GENERALITATII

Sarea este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, ca si condiment alimentar, dar si ca unul dintre cei mai buni si eficienti conservanti datorita proprietatilor de conservare in special a alimentelor.

Uleiul din seminte de bumbac - eficient pentru o piele sensibila si uscata

GENERALITATI

Bumbacul, planta industriala folosita in industria textila, face parte dintre speciile rare de plante care au in acelasi timp  flori, boboci si fructe - capsule cu seminte -, din care se extrage un ulei bogat in acid linoleic, cu proprietati antioxidante deosebite.

Semintele de bumbac sunt folosite - in industria alimentara la fabricarea - uleiului alimentar, a margarinei,- etc.,- in cosmetica intra in componenta produselor de curatare a pielii, tenului, a parului, in diferite sapunuri,- in medicina datorita proprietatilor sale de a calma durerea.

COLAGENUL SI ELASTINA - esentiale in organism

GENERALITATI

Colagenul si elastina sunt doua proteine esentiale cu rol de sustinere si mentinere a elasticitatii si fermitatii pielii, datorita proprietatilor lor de a actiona ca un liant care leaga intre ele tesuturile si celulele si care se gasesc in stratul de piele, in oase, tendoane, cartilagii, tesuturi si in toate membranele organismelor vertebrate.

Productia de colagen incepe sa scada pe masura ce imbatrinim, cantitatea de colagen incepe sa scada dupa 20- 25 de ani, incep sa apara ridurile, pielea incepe sa piarda din elasticitate si fermitate si pot aparea probleme de sanatate la nivelul articulatiilor, osteoporoza, afectiuni inflamatorii la nivelul organelor interne, instabilitate si stari de slabiciune.

Uleiul de Catina - supliment de vitamine si minerale

GENERALITATI

Catina este un arbust, tepos si ramificat, fiind renumit pentru fructele sale cu efecte uimitoare pentru sanatate, adevarate remedii naturiste folosite pe scara larga in industria alimentara, farmaceutica , cosmetica.

Catina este bogata in vitaminele A, B, E, K, contine o cantitate importanta de vitamina C,- mai mare decat in fructele de maces si citrice-, abunda de minerale - potasiu, magneziu, fier, fosfor,- beta-caroten mai mult decat in morcov, este bogata si in acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.

Pastura,"painea albinelor", un medicament natural valoros

GENERALITATI

Pastura este un produs apicol cu o valoare terapeutica mult mai mare decat cea a polenului, este un polen transformat si modificat de albine in stup cu substante adaugate, este mai putin cunoscuta si utilizata desi gama afectiunilor pentru care este benefica este foarte mare.

Pastura denumita si "painea albinelor" constituie hrana albinelor, cu acest polen pre-digerat plin de substante nutritive albinele isi hranesc in special "puii" adica larvele.

Pasta picanta de ardei iuti

INGREDIENTE

500 gr ardei iuti, curatati de seminte

500 gr zahar

500 ml otet

1/2 lingurita sare

Sirop din muguri de brad, sursa de sanatate

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.