Melcișori ușor de pregatit și de savurat
Ingrediente
Blatul
- 125 gr unt
- o lingură de zahăr
- 2 gălbenușuri
- un praf de sare
- 50 ml lapte
- 125 gr faină
- un plic drojdie - un cubuleț drojdie proaspată-
Melcișori ușor de pregatit și de savurat
Uleiul de arahide este un ulei foarte folosit în bucataria asiatică. Unul din avantajele sale pe lângă textura matasoasă, culoarea galben-pală și gustul insipid de arahide, este punctul de fumegare foarte ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru utilizari la temperaturi înalte, ca sotarea, sotarea rapidă și prajirea în baia de ulei. Uleiul se poate folosi la prepararea sosurilor reci, maioneze datorită conținutului sau bogat caloric.
Rucola - Eruca Sativa - este o planta comestibila, revigoranta, cu un gust iute-amărui și o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Face parte din familia Brassicaceae - Cruciferae - rudă cu varză, muștarul, ridichea, creste în bazinul Mediteranei. Denumirea de rucola a intrat în limba româna din italiană, deși în limba română aceasta planta se numește voinicica.
Se folosesc frunzele, în stare proaspătă sau congelată, - bogate în vitamina C, potasiu și uleiuri de muștar -, ca aspect sunt asemănătoare cu frunzele de păpădie, florile și semințele se folosesc la prepararea muștarurilor aromate.
O rețetă delicioasă potrivită pentru o masă în familie
Batoane din aluat cu susan.
Este o prajitură simplu de facut, savurată cu placere de toți din familie
Ingrediente:
Este o rețetă de pâinici făcute în casă super delicioase
Din făină și tărâțe
Având forma și mărimea unui măr mai ciudat, rodia este formată dintr-o pulpă roz, dulce-amăruie și răcoritoare, trei sferturi din masa rodiei o constituie semințele, într-o rodie poți găsi sute de semințe.
Câteva semințe din fruct, se păstrează, și primăvara se pun în apă o zi, după care se plantează în pământ sau vara se taie butași din ramuri care nu au înflorit, se pun în apă, până când fac rădăcini, plantarea se face toamna.
Despre beneficiile plantelor si produselor naturale în general. Din cele mai vechi timpuri, plantele erau considerate leacuri pentru diferite boli.
Cu toata abundența de medicamente, nu există om care să nu fi folosit măcar odată, un ceai de plante, un șampon de întreținere pe bază de plante, o cremă hidratantă din plante, un preparat culinar cu un gust deosebit, obținut cu ajutorul plantelor.
Lintea - Lens culinaris - este o plantă anuală leguminoasă, scundă, păroasă, cu semințe comestibile.
Lintea este bogată în proteine și săracă în grăsimi, se digera ușor, este bogată în vitaminele A, C, E, K, grupul de vitamine B, B1, B2, B3, B5, B6 si B9, minerale cum sunt fosforul, fierul, zincul si magneziul, carbohidrați, acizi grași Omega 3, Omega 6 si aminoacizi, este si o sursa bogata si importanta de antioxidanți care apăra si întăresc organismul, mai ales în cazul afecțiunilor cardiovasculare; este o sursa foarte bogata de fibre care ajuta la scăderea colesterolului.