Articole

Rulada cu nuca de cocos, stafide si ciocolata, delicioasa si usor de pregatit

Blatul

  • 350 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri zahar brun,- sau zahar tos -
  • 2 linguri cacao
  • 200-250 ml lapte
  • 50 gr stafide
  • esenta de rom

Paine rapida si gustoasa permisa si pentru persoanele care sufera de diabet

Ingrediente lichide

  • 500 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri untura 

Iarba lui Cristofor - benefica pentru afectiuni femeiesti

Iarba lui Cristofor - Cimicifuga racemosa -, denumire populara - cohosul negru -, este o planta perena creste spontan in padurile si la marginea lor in estul SUA, in anumite zone din Canada, dar creste si cultivata ca planta decorativa datorita frumusetii florilor, face parte din familia Ranunculaceelor.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Aceasta planta este cunoscuta si utilizata din vremuri vechi de femei, de femeile tinere in perioada fertila a vietii, dar si de femeile ajunse la menopauza, fiind un excelent tonic.

Iarba de Soaldina - combate afectiuni ale pielii

Iarba de Soaldina,- Sedum acre -, denumire populara - verzisoara, iarba tutunului, iarba ciutei -, este o planta perena de talie mica, originara din Europa, face parte din familia Crassulaceae.

CARACTERISTICI

Iarba de soaldina este o planta iubitoare de lumina si soare, creste in tufe de inaltime mica, este raspindita prin fanete, pajisti, locuri uscate nisipoase si pietroase.

Iarba - Amara, o planta cu multiple efecte terapeutice

Iarba - Amara,- Aletris farinosa -, este o planta ierboasa care apartine familiei Liliaceae, denumire populara - unicornul -, numele de - iarba-amara - i se trage de la gustul puternic amar, fiind considerata ca cea mai amara planta care se cunoaste.

CARACTERISTICI

Iarba-amara, creste in zonele impadurite din America de Nord, este o planta erbacee inalta de pana la 1 metru, tulpina este subtire, frunzele dese, lanceolate, sunt adunate la baza tupinii in forma de rozeta, florile in forma de clopotei mici si albi sunt situate in partea superioara a tulpinii.

Amareala - o floare cu efecte tonifiante si expectorante

GENERALITATI

Amareala - Polygala amara -, denumiri populare - serparita, sopirlita -, este un gen de plante originar din Europa, Australia, Africa de Sud, apartine familiei Polygalaceae, care cuprinde in jur de 500 de specii de plante erboase.

Amareala este o planta erbacee, perena, folosita in scopuri medicinale datorita efectelor  benefice in buna functionare a sistemului nervos, a aparatului digestiv si respirator, in special in combaterea afectiunilor pulmonare datorita proprietatilor sale expectorante si fluidifiante.

Carcelul, un arbust cu efecte bronhodilatatoare

GENERALITATI

Carcelul - Ephedra distachya -, popular - slabanog,carcel -, este un arbust cu ramuri ramificate, subtiri si verzi, este originar din Asia si face parte din familia Ephedraceae.

Carcelul este un arbust de talie mijlocie, raspindit si in Europa, in China este popular de cateva mii de ani, ca planta medicinala este cunoscut sub denumirea de Ma-Huang.

Ciuperci Medicinale benefice in lupta pentru prevenirea si tratarea unor boli grave

In lume exista peste o suta de specii de ciuperci utilizate in scopuri medicinale, studiile facute de cercetatori au confirmat reale efecte anticancerigene, antiinflamatorii, antivirale, hepatoprotectoare, datorita continutului de polizaharide si de beta-glucani substante active de baza care stimuleaza si intaresc sistemul imunitar al organismului.  

Omagul - o specie de plante veninoase cu calitati medicinale

GENERALITATI

Omagul - Aconitum -, este un gen de plante ierboase, toxice cu intrebuintari medicinale recunoscute, insa utilizate numai sub supraveghere medicala, denumiri populare - aconit, iarba-jermilor, iarba-bubei, iarba-coifului, iarba-rea, omac, napsor, iarba-coifului.

Omagul este un gen de plante ierboase foarte veninoase, din familia Ranunculaceelor, raspindite in zonele montane in locuri stancoase si pajisti montane, florile au nuante care variaza de la albastru-violaceu, deschis, alb sau galben, sunt plante utilizate in madicina datorita alcaloizilor pe care ii contine in special rizomul.

Omagul - albastru, o planta medicinala, deosebit de veninoasa

GENERALITATI 

Omagul - albastru - Aconitum napellus -, este o planta erbacee, din familia Ranunculaceelor, mare iubitoare de zone muntoase, stancoase, creste in flora spontana in tot lantul carpatic, denumiri populare - marul - lupului, remf, foaie, omag albastru -.

Omagul este una dintre cele mai otravitoare plante care cresc in Europa Centrala, in special sunt toxice radacina si semintele, este o planta ocrotita prin lege.

Mustarul negru - un remediu natural de exceptie

GENERALITATI, DESCRIERE

Mustarul negru - Brassica nigra -, cunoscut popular sub denumirea de - mustar de camp, mustar salbatic, hardal -, este o planta medicinala de cultura din familia Cruciferelor.

Tulpina este dreapta, cilindrica, bogat ramificata si paroasa la partea inferioara, atinge inaltimea de 1-1,5 metri.

Frunzele verzi sunt penat-lobate, spre baza tulpinii sunt lungi si mici spre varful plantei.

Ceaiul de albastrele, un medicament natural

GENERALITATI

Albastreaua - Centaurea cyanus -, popular - albastrica, vinetea, floarea-griului, floarea-paiului, floare-vanata, tataisa vanata, iarba frigurilor, maturice -, este o planta ierbosa care se remarca prin coloritul albastru al florilor, uneori rozaliu-alb, este raspindita in flora spontana, in zone uscate, aride, pietroase, pe marginea santurilor, a drumurilor, de-a lungul cailor ferate, in lanurile de cereale in special in cele de grau.

Sucul din telina, o bautura care mentine tineretea

GENERALITATI

In medicina populara romaneasca telina,- atat frunzele, tulpinile, semintele cat si radacina -, este apreciata ca si un remediu natural de exceptie, datorita continutului bogat in vitamine -A, complexul vitaminic B, C, K, PP -, minerale - potasiu, fier, zinc, calciu, fosfor, magneziu, hormoni vegetali, uleiuri volatile cu proprietati antibiotice, antioxidante, antivirale si anti-tumorale, substante nutritive care se asimileaza foarte usor si care aduc numeroase beneficii pentru sanatate incepind de la detoxifierea si intinerirea organismului, reglare hormonala, afectiuni minore, pina la afectiuni grave tumorale sau infectioase acute.

Frunzele de patrunjel, aliment, condiment si medicament

GENERALITATI

Patrujelul - Petroselinum Crispum -, cunoscut la noi de cateva mii de ani, este printre cele mai folosite zarzavaturi in bucataria traditionala romaneasca dar si ca remediu puternic in medicina populara.

FACTORI CURATIVI

Frunzele de patrujel sunt un izvor de vitamine,

Uleiul esential de santal, armonizant psihic, calmeaza emotiile, mentinea frumusetea

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiul esential de santal numit si aurul lichid, este unul dintre cele mai pretioase uleiuri orientale, se obtine printr-un proces de distilare cu abur a partilor dure ale copacului, este cu atat mai valoros cu cat specia de santal din care se extrage este mai rara si pe cale de disparitie.