Pastav la cuptor, o mancare sanatoasa pentru copii

Ingrediente

  • 2 pastravi

Pentru sos

Preparare

Usturoiul se toaca marunt, se pune sarea si uleiul,- se freaca putin pana se incorporeaza uleiul -, se adauga restul ingredientelor amestecand bine pentru omogenizare.

sos

Pastravul spalat, se aseaza pe un prosop de hairtie pentru a absorbi toata apa, apoi se asezoneaza cu sosul obtinut.

Sosul se intinde pe toata suprafata pestelui atat in exterior cat si in interior,- in peste se poate pune o crenguta de cimbtru, o bucatica de unt si o felie de lamaie -, se lasa o jumatate de ora inainte de a fi introdus la cuptor.

pastrav cu sospastrav la cuptor

Pestele se aseaza intr-o tava in care am asezat legume congelate,- ce avem prin casa -, am adaugat peste ele un praf de sare, doua linguri de ulei si 50-100 ml de apa -.

Tava acoperita cu folie de aluminiu se introduce la cuptor, o jumatate de ora la 220 de grade, apoi se reduce la 200 si se indeparteaza folia, se mai lasa in cuptor 15-20 de minute, din cand in cand se stropeste pestele cu sos din tava.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0