Ingrediente
- 2 pastravi
Pentru sos
- 4-5 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline, sau de floarea soarelui
- 2 linguri zeama de lamaie
- un praf de sare,- un varf de cutit -
- piper
- o lingurita mustar de masa
- o jumatate lingurita boia de ardei dulce sau iute
- cimbru - o crenguta -, sau uscat
Preparare
Usturoiul se toaca marunt, se pune sarea si uleiul,- se freaca putin pana se incorporeaza uleiul -, se adauga restul ingredientelor amestecand bine pentru omogenizare.
Pastravul spalat, se aseaza pe un prosop de hairtie pentru a absorbi toata apa, apoi se asezoneaza cu sosul obtinut.
Sosul se intinde pe toata suprafata pestelui atat in exterior cat si in interior,- in peste se poate pune o crenguta de cimbtru, o bucatica de unt si o felie de lamaie -, se lasa o jumatate de ora inainte de a fi introdus la cuptor.
Pestele se aseaza intr-o tava in care am asezat legume congelate,- ce avem prin casa -, am adaugat peste ele un praf de sare, doua linguri de ulei si 50-100 ml de apa -.
Tava acoperita cu folie de aluminiu se introduce la cuptor, o jumatate de ora la 220 de grade, apoi se reduce la 200 si se indeparteaza folia, se mai lasa in cuptor 15-20 de minute, din cand in cand se stropeste pestele cu sos din tava.
Lasa un comentariu