Este o prăjitura delicioasă, foarte ușor de făcut.
Ingrediente:
Blat
- 7 albușuri
- 200 gr zahăr
- 75 gr nucă de cocos
- 5 linguri de făină
- 1 praf de copt
Cremă
- 7 gălbenușuri
- 5 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 300 ml de lapte
- zahăr vanilinat sau esență de vanilie
PREPARARE
Se bat albușurile spumă, cu zaharul până obținem o spumă tare, apoi adăugăm pe rând făina împreună cu praful de copt și amestecam prin învăluire. Când e încorporată făina se adaugă și nuca de cocos pe rând și se amestecă de asemenea cu grijă.
Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și se dă la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade. Când e gata se scoate din tavă și se lasă la răcit.
Pentru cremă punem la fiert toate ingredientele, până se îngroașă, apoi se ia de pe foc și se adaugă pe rând 1/2 pachet de unt sau margarina.
După ce se răcește crema se așează peste blat apoi se presară cu nucă de cocos.
Opțional blatul de poate însiropa cu rom.
POFTA BUNA!
Lasa un comentariu