Produse naturiste

Uleiul de samburi de Visine - un ulei aromat

DESCRIERE, GENERALITATI

Vișinul - Prunus cerasus - este un arbore fructifer, face parte din familia Rosaceae, este cultivat în special pentru fructele sale vișinele, apreciate atât ca valoare alimentară, cât și în medicina naturistă pentru proprietățile terapeutice.

UTILIZARE, BENEFICII

Vișinele se consumă crude, conservate - marmeladă, sirop, dulceață, compot, vișinată, congelate etc. -,

Uleiul de samburi de Caise - intinereste si hidrateaza toate tipurile de ten

DESCRIERE, GENERALITATI

Caisul - Armeniaca vulgaris -, este un arbore fructifer, foarte răspândit în întreaga lume, face parte din familia Rosaceelor, genul Prunus, este cultivat pentru fructele sale deosebit de savuroase, foarte apreciate ca și aliment dar și ca medicament , în plus din sâmburi de caise coapte, prin presare la rece, se extrage un ulei puternic antioxidant, regenerant și revitalizant.

Uleiul de sâmburi de caise, este un ulei de consistență ușoară, de culoare galbenă cu ușoare reflexe portocalii, asemănător cu uleiul de migdale, vâscozitate și claritate redusă, miros caracteristic, este revitalizant, antioxidant, calmant, antibacterian, antiîmbătrânire, etc.

Uleiul de Rapita - un ulei benefic pentru sanatate

DESCRIERE, GENERALITATI

Rapița - Brassica rapa -, este o plantă oleaginoasă, erbacee, anuală, face parte din familia Cruciferae, este cultivată în Europa și Asia pentru semințele ei foarte bogate în ulei.

Uleiul de rapiță, este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri, datorită conținutului bogat în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, face parte din categoria grăsimilor sănătoase, benefice pentru organism, și pentru o sănătate de fier.

Uleiul de Porumb - aliment si medicament

DESCRIERE, GENERALITATI

Porumbul este o cereală care aparține familiei Poaceae, se cultivă de câteva mii de ani în întreaga lume, fiind una dintre principalele surse de hrană atât pentru om cât și pentru animale. Este o plantă cu o tulpină înaltă și groasă, crește înalt de 2 - 2,5 m, frunzele sunt lungi și ascuțite la vârf, florile cresc în formă de spic, porumbul crește pe cocean și este format din boabe așezate una lângă alta pe toata suprafața acestuia.

Uleiul de Floarea Soarelui - un ulei cu proprietati terapeutice

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiul de floarea-soarelui, este un produs natural, extras prin presarea la rece a semințelor, fără procedee termice, astfel obținut el își păstrează toate proprietățile terapeutice. Are o culoare ceva mai închisă, aromă distinctă mult mai puternică, gustul ușor amărui, sunt caracteristici, pe care variantele de ulei prelucrate prin rafinare nu le păstrează.

PRINCIPII ACTIVE

Uleiul de floarea soarelui presat la rece, are un conținut mare de lecitină, este foarte bogat în vitaminele A, E, F, K, acizi grași polinesaturați - Omega 3, Omega 6, acidul linoleic, foarte benefici pentru inimă și vasele de sânge, și care conferă o calitate alimentară deosebită -, este sărac în colesterol.

Uleiul de seminte de Dovleac - un remediu natural pentru sanatate

GENERALITATI

Din semințele decojite de dovleac, prin presare la rece, se obține un ulei, foarte aromat, bogat în vitamina E, ale cărui proprietăți deosebite sunt cunoscute și apreciate de mult timp de medicina tradițională.

Acest ulei, concentrează toate substanțele active conținute de semințele de dovleac, care au numeroase însușiri tămăduitoare, se găsește în toate magazinele naturiste, este un excelent antioxidant și agent coleretic antiulceros, are  efecte antidiuretice și hepatoprotectoare, în plus este folosit și la gătit în multe țări europene.  

Arpacasul - combate avitaminoza, stabilizeaza glicemia

GENERALITATI

Arpacașul este bobul care rezultă după decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei, are un conținut mare de vitamine, fibre solubile și insolubile, amidon, minerale - magneziu, siliciu, fosfor, potasiu -, gluten în cantități mici, este foarte nutritiv și energizant.

Grâul, este una dintre cele mai importante cereale, prezente în alimentația noastră, de zi cu zi, într-o mare varietate de produse - faină albă, faină integrală, gris, pesmet, pâine, paste făinoase, fulgii și germenii de grâu, etc.

Iarba de Orz - un concentrat natural bun la toate

GENERALITATI

Orzul este o plantă originară din Asia de sud-est și Etiopia, fiind cunoscută de civilizațiile antice, și folosită ca si hrană atât pentru oameni, cât și pentru animale, orzul era folosit, pentru obținerea de băuturi alcoolice, dar și în scopuri medicinale.

Iarba de orz verde era folosită ca leac pentru boli de sânge și ficat, pentru a crește rezistența organismului și pentru a stimula energia.

Uleiul volatil de Marar - un ulei cu multe beneficii pentru organismul uman

GENERALITATI

Uleiurile volatile folosite intern în anumite afecțiuni, sunt cel mai rapid remediu al aromoterapiei și al fitoterapiei, sunt eficiente în afecțiuni infecțioase, dezechilibre psihice, dezechilibre hormonale, suferințe cauzate de stres sau de un mod de viață necorespunzător etc., avantajele utilizării interne a uleiurilor aromatice, sunt multiple:  

- sunt rapide - s-a demonstrat științific, ca în multe cazuri, uleiurile sunt mai rapide decât medicamentele,

Ulei esential de Scortisoara - alunga oboseala si depresia

DESCRIERE, GENERALITATI

Scorțișoara, este coaja roșcat - cenușie, a unui arbore tropical, - Cinnamomum zeylanicum -, veșnic verde, atinge 10-15 metri înălțime, este originar din sudul Indiei, Sri Lanka, Bangladesh și Nepal, face parte din familia Lauraceae. Frunzele sunt verzi, ovale, florile aranjate în formă de ciorchine, cu un parfum caracteristic, fructul este o baca de nuanță roșu aprins, în interior cu o singură sămânță.

Ulei esential de Musetel - calmant si relaxant

DESCRIERE, GENERALITATI

Mușețelul - Matricaria Chamomilla - este o plantă micuță, foarte ramificată, erbacee, spontană, crește peste tot, în întreaga țara, prin fânețe, poieni, margini de păduri, de ogoare, pe marginea drumurilor, a căilor ferate, în curțile caselor, pe soluri nisipoase ușoare, înflorește în luna mai, și ține până la sfârșitul lunii iulie. Din flori, prin procesul de distilare cu abur, se obține uleiul esențial de mușețel, un lichid fluid, limpede, galben intens, miros profund de flori de mușețel caracteristic, cu arome proaspete de fin și iarbă.

Ulei esential de Lavanda - sedativ si calmant

DESCRIERE, GENERALITATI

Lavanda - Lavandula Angustifolia - numită și levănțică, levant, aspic, epichinel, este un arbust veșnic verde, originar din regiunile mediteraneene, crește înalt până la 60 cm. Tulpina este verticală, dreaptă, frunzele verzi-argintii, înguste, toată planta emană un miros plăcut, dar cele mai parfumate sunt florile aranjate în spic, micuțe, purpurii, violacee sau albastre, ele apar în timpul verii.

Ulei esential de Busuioc - tonic si revigorant

DESCRIERE, GENERALITATI

Uleiurile esențiale, denumite și uleiuri vegetale, volatile sau esențe aromatice, sunt obținute din frunzele, rădăcinile, florile, fructele și semințele plantelor, prin distilare cu vapori. În foarte multe situații, eficiența uleiurilor esențiale s-a demonstrat a fi mai mare, decât cea a medicamentelor. Aceste remedii sunt bine asimilate de organism, sunt simplu de folosit, se aplică direct pe piele, prin masaje, se adaugă câteva picături în vasul destinat aromaterapiei, se folosesc sub formă de inhalații.

Ulei esential de Cuisoare - un ulei pentru inima, suflet, minte si trup

DESCRIEERE, GENERLITATI

Cuișoare - Eugenia caryophyllata - sunt originare din țările asiatice, din India, China și Indonezia, cuișorul este un arbore, înalt, subțire, veșnic verde, poate crește până la 20 de metri. Florile, se dezvoltă în buchete, înflorite, se deschid ca niște clopoței colorați în nuanțe de roșu cu alb. Arborii maturi înfloresc foarte rar, pentru ca mugurii florali, care se recoltează manual, atunci când au culoarea roz, sunt de fapt cuișoarele, mirodeniile atât de cunoscute. Un arbore produce cuișoare la vârsta de 20 de ani și este productiv încă 50 de ani.

Ulei esential de Brad - tonic si relaxant mental

DESCRIERE, GENERALITATI

Bradul - ABIES ALBA - este un gen de conifere, din familia Pinaceae, răspândite în special în zonele muntoase, sunt arbori de statura înaltă, cu coroana piramidală, umbroasă și deasă. Bradul face parte din familia de conifere, alături de Molid și Pin, este un copac veșnic verde, popular in perioada sărbătorilor de iarnă, când frunzele - acele -, sunt și rămân verzi, o bucată lungă de timp, din momentul în care, copacul a fost tăiat.