Blatul
- 350 gr biscuiti simpli
- 2 linguri zahar brun,- sau zahar tos -
- 2 linguri cacao
- 200-250 ml lapte
- 50 gr stafide
- esenta de rom
Crema
- 200 gr unt sau margarina,- la temperatura camerei -
- 50 gr zahar pudra vanilat
- 100 gr nuca de cocos
Preparare
Blatul
Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul,- zaharul brun este mai gustos -, se gaseste in toate supermarketurile -, se adauga si cacao, dizolvata in cateva linguri de lapte, esenta de rom, apoi stafidele inmuiate in apa fierbine in care am adaugat putina esenta de rom si, cand zaharul s-a dizolvat se ia de pe foc.
Biscuitii se zdrobesc in blender, se aseaza intr-un bol incapator, peste ei se toarna siropul de lapte, zahar si cacao care trebuie sa fie caldut.
Siropul se toarna pe rand, se amesteca, trebuie sa obtinem un aluat lipicios care sa se poata intinde, daca este necesar se mai poate adauga lapte caldut, sau nu este necesar tot siropul.
CREMA
Untul taiat cubulete se freaca spuma cu zaharul pudra vanilat si se adauga nuca de cocos.
Aluatul se intinde cu sucitorul intre doua bucati de folie alimentara transparenta,- se poate impartii in doua bucati, fiecare se intinde pana ajunge la o grosime de 1-1,5 cm -, se desprinde folia de pe aluat si se intinde crema apoi cu ajutorul foliei pe care am intins aluatul, se ruleaza, se presara optional cu nuca de cocos si se da la frigider cel putin doua ore.
Se pot adauga peste crema, felii de banana, fructe confiate, eu am presarat peste crema ciocolata amaruie taiata cubulete mici.
POFTA BUNA!
Lasa un comentariu