Siropul de ceapa, medicament natural in sezonul rece

GENERALITATI

Banala ceapa cunoscuta de sute de ani, se consuma cruda sau gatita, este un aliment folosit in numeroase preparate culinare dar si un remediu natural puternic in special impotriva racelii si a gripei, afectiuni specifice sezonului rece.

ceapa sursa foto

PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI

Ceapa este considerata leguma cu cel mai mare continut de quercitina un antioxidant puternic care ii confera proprietati antiinflamatoare si antiinfectioase -, are un continut bogat de

  • vitamina C - antiscorbutic, acidul ascorbic -, un puternic antioxidant cu importanta deosebita pentru organism, este indicata intr-un numar mare de afectiuni, este tonifianta, antitoxica, antiinfectioasa, vindeca si previne scorbutul, combate oboseala, starile febrile, surmenajul fizic si intelectual, anemia, stresul, celulita, hemoragia, raceala si gripa, afectiuni respiratorii, pneumonii, astm, eficienta in diabet, afectiuni vasculare, insuficienta cardiaca etc.
  • vitamina B1 - tiamina, - numita si vitamina bunei dispozitii sau vitamina performantei intelectuale -, este un factor esential in mentinerea sanatatii fizice si psihice, este esentiala pentru producerea de energie in organism in lupta cu agentii infectiosi, cu efecte benefice in functionarea creierului, a sistemului nervos, digestiv si la nivelul muschilor,
  • vitamina B6 - piridoxina -, benefica pentru functionarea sistemul nervos, esentiala in formarea hemoglobinei, combate afectiuni ale pielii, stimulent muscular, cu rol important in procesul de crestere, surse naturale de piridoxina drojdia de bere, galbenusul de ou, avovado, banane, spanac, ardeiul gras, conopida, usturoiul etc.,
  • vitamina B9 - acidul folic - care contribuie la formarea celulelor sanatoase si previne anomaliile sistemului nervos, cu rol important in primele luni de sarcina -, se gaseste si in frunzele de spanac, salata, stevie, sparanghelbrocoli, gulie, linte, grau incoltit etc.

Ceapa este un remediu de valoare in combaterea unor afectiuni datorita continutului sau de exceptie care ii confera proprietati antiinflamatoare, diuretice, deparazitare, antiinfectioase, coleretice, antidiabetice, vasodilatatoare.

SIROPUL DE CEAPA - PREPARARE

Siropul de ceapa este un preparat care se gaseste in magazinele naturiste, dar se poate prepara destul de usor si in casa, reduce febra, calmeaza tusea, amelioreaza durerile de gat si ragusala, decongestioneaza caile respiratorii, combate raceala si gripa.

  • o ceapa de marime potrivita se curata de mustati si de codita, se indeparteaza foile exterioare si se feliaza rondele subtiri. Rondelele de ceapa,- se poate folosi orice soi de ceapa -, se acopera cu 3-4 linguri de miere de albine poliflora si se lasa la macerat de seara pana dimineata.

Siropul obtinut se filtreaza si se consuma cate o lingurita pe parcursul unei zile,- este un preparat foarte bogat in nutrienti, vitamine si minerale, fortifica imunitatea organismului, combate afectiunile tractului respirator si combate infectiile.

sirop de ceapa sursa foto

  • siropul de ceapa se poate prepara si prin macerare cu 3 linguri de zahar, dar este mult mai eficient cu miere de albine.

Informatiile din acest site sunt in scop educativ si informativ, ele nu inlocuiesc tratamentul si prescriptiile medicale.

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0