Siropul de ghimbir, tonic si reconfortant

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Ghimbirul este nu numai un codiment extrem de valoros utilizat in special in bucataria asiatica, ci si o planta cu numeroase proprietati curative, fiind folosita din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza.

Ghimbirul este considerat un antibiotic natural, care ofera numeroase beneficii pentru sanatate, datorita bogatiei de nutrienti,- in jur de 500 de substante active -, - vitaminele C si E, in cantitate mare vitamine din grupul vitaminic B,- B1, B2, B3, B6 -, de asemenea saruri minerale,- fier, magneziu, calciu, sodiu, seleniu -, fibre alimentare, nu contine grasimi, uleiurile din continut ii confera efecte,- sedative, antitermice - este un puternic anti - febril -, analgezice -, este sedativ, antioxidant, expectorant.

Siropul de ghimbir, se poate pregati usor si acasa,- exista foarte multe retete -, sau se poate achizitiona din magazinele naturiste si din farmacii, preparat prin macerare cu miere de albine, siropul de casa, pastreaza toata bogatia de nutrienti pe care o contine aceasta radacina miraculoasa.

ghimbirsursa foto

PREPARARE

  • 10 linguri de ghimbir,
  • 20-25 linguri de miere de albine poliflora,
  • cateva radacini de ghimbir se dau prin razatoare, sau se pot marunti in blender -, se pun la macerat,- se alterneaza un strat de ghimbir cu unul de miere de albine -, intr-un recipient de sticla care se inchide etans, timp o saptamana - se agita o data pe zi -, se filtreaza printr-o sita deasa sau tifon, se pastreaza la loc uscat si rece.

Siropul se consuma diluat in apa, 2-3 linguri la un pahar de apa.

BENEFICII PENTRU SANATATE

Siropul de ghimbir, dincolo de faptul ca este delicios, placut, parfumat si picant, este si o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice pentru sanatate

  • tonifica intregul organism,    
  • amelioreaza durerile de gat,
  • previne si trateaza raceala, gripa, tusea,
  • este un excelent expectorant,
  • combate inflamatiile gatului,
  • diminueaza simtomele astmului,
  • amelioreaza problemele de tranzit intestinal,
  • calmeaza durerile si arsurile stomacale,         
  • imbunatateste digestia,   
  • trateaza indigestia si combate flatulenta, balonarea,
  • combate durerile menstruale,
  • amelioreaza greata de dimineata,
  • benefic in rau de masina, de inaltime etc.

sirop de ghimbir sursa foto

RECOMANDARI

Siropul de ghimbir nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.

Siropul de ghimbir se poate achizitiona de la magazinele natruriste sau online AICI.

Prezentul site este in scop educativ si informativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicului specialist.

 

sursa foto cover

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0