Siropul de merisoare, previne infectiile

GENERALITATI

Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.

PRINCIPII ACTIVE, PROPRIETATI

Merisoarele, cunoscute si sub denumirea de afine rosii, cresc in zonele de munte, sunt fructe asemanatoare cu afinele dar au culoarea rosu aprins, cresc in tufisuri scunde, sunt cunoscute si folosite de secole ca aliment-medicament, in prevenirea si vindecarea a numeroase boli, in special in prevenirea si tratarea infectiilor renale si urinare.

Merisoarele, se situeaza printre fructele cele mai bogate in continutul de antioxidanti, contin vitamine,- C, E, K, provitamina A, vitamine din grupul vitaminic B,-B1, B2, B3, zaharuri, acidul citric, acidul malic, acidul lactic, betacaroten, tanini,- substante antimicotice si antibacteriene-, flavonoide,- antioxidanti foarte puternici -, minerale - calciu, fosfor, potasiu, mangan, seleniu, sodiu -, nivel ridicat de fibre alimentare.

mrisoarele sursa foto

PROPRIETATI, BENEFICII PENTRU SANATATE

Fructele de merisor sunt antiinflamatoare, antibiotice, antibacteriene, substantele pe care le contin cresc nivelul de aciditate al urinei, bacteria E-coli, se inmulteste foarte greu in mediu acid, astfel sunt stopate infectiile.

Merisoarele se pot consuma proaspete,- nu mai mult de 100 gr pe zi, inainte de masa -, uscate - se consuma ca si stafidele, sub forma de suc,- un pahar zilnic -, se pot conserva prin congelare, sau se prepara sub forma de dulceata, gem, sirop, etc.

Siropul de merisoare se poate prepara usor si in casa, sau se poate achizitiona din magazinele naturiste, sau online AICI.

PREPARARE

Siropul de merisoare se pregateste din fructele coapte ajunse la maturitate de culoare rosu - inchis, proaspat culese se spala si se lasa la scurs intr-o sita sau un prosop absorbant.

Intr-un borcan de culoare inchisa se aseaza in straturi,- un strat de 3-4 cm grosime de merisoare, 4-5 linguri de miere de albine poliflora -, ultimul strat trebuie sa fie de miere de albine, care sa acopere complet fructele, se etanseaza si se lasa la macerat o luna, timp in care se agita continutul borcanului din cand in cand.

In scop terapeutic se administreaza 2-3 linguri de sirop inainte de masa, efectele sunt diuretice, antiinfectioase, antiinflamatoare, in scop gustativ de poate consuma diluat cu apa sau apa minerala.

Fructele care raman dupa terminarea siropului, se pot cosuma inainte de masa.

  • curata rinichii, stimuleaza diureza, dizolva calculii renali si ajuta la eliminarea lor,
  • trateaza infectiile cailor urinare, combate cistita,
  • trateaza infectiile urinare, combate bacteriile patogene, E-coli, Helicobacter pylori, - vinovata de ulcerul gastric, Streptococcus mutans,- vinovata de cariile dentare, datorita proantocianidelor din continut,
  • ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a radicalilor liberi, datorita antioxidantilor,
  • reduce mirosul neplacut al urinei, fiind benefic pentru persoanele care sufera de incontinenta urinara,
  • imbunatateste functionarea  cardiovasculara, previne afectiunile respiratorii,- raceala, gripa, guturaiul -, datorita nivelului ridicat de antioxidanti,
  • este eficient si in reumatism si guta,
  • normalizeaza tranzitul intestinal, combate diareea,
  • normalizeaza nivelul colesterolului,
  • este benefic in buna functionare a ficatului,
  • incetineste procesul de imbatrinire,
  • ajuta la intarirea sistemului osos, reduce aparitia osteoporozei, datorita nivelului ridicat de calciu.

sirop de merisoare 

RECOMANDARI

Siropul de merisoare, nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.

Prezentul site este in scop informativ si educativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.

 

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0