GENERALITATI
Siropurile naturale, se prepara termic sau prin macerare si presare la rece din fructe si plante proaspete, miere de albine sau zahar, prin aceste procedee de preparare, in special cel cu miere de albine, se urmareste imbogatirea si pastrarea unui numar cat mai mare de nutrientii, minerale, vitamine dar si aroma si parfumul plantelor, fructelor etc. Siropurile naturale se pot consuma ca atare in combinatie cu apa minerala sau apa plata, in scop medicinal,- se iau 2-3 lingurite inainte de mese, in functie de proprietatile terapeutice ale fructului sau plantei din care este produs siropul.
PRINCIPII ACTIVE SI PROPRIETATI
Siropul de flori de papadie, cunoscut si ca - mierea de papadie -, este un medicament care se poate prepara foarte usor si acasa.
Florile de papadie, aceste flori galbene ale primaverii care cresc aproape peste tot, se culeg in perioada de inflorire,- pe vreme uscata si insorita -, papadia este un excelent tonic de primavara, toata planta,- flori, frunzele tinere si radacina -, este vindecatoare si are efecte purificatoare pentru intregul organism.
Siropul de papadie are un continut bogat de vitamine,- vitamina A, C, D,- vitamine din grupul vitaminic B, saruri minerale,- calciu, magneziu, potasiu -, fibre, uleiuri volatile, flavonoide etc., este o bautura cu
- actiune depurativa si detoxifianta al sangelui si al ficatului,
- remineralizanta,
- tonifianta a intregului organism,
- antibacteriana,
- calmanta si sedativa,
- stomahica, - stimuleaza apetitul -.
PREPARARE
- 200 flori de papadie, 2 lamai potrivite la 2 litri de apa, se pun pe foc timp de 10-15 minute, se acopera vasul si se lasa la infuzat pana in ziua urmatoare.
- sucul care se obtine se filtreaza printr-o sita deasa, si se pune din nou pe foc mic impreuna cu 1 kg zahar pentru fiecare litru de suc, se amesteca mereu, pana cand zaharul s-a dizolvat complect, si se ajunge la consistenta de sirop mai gros, asemanator cu consistenta mierii, se pune fierbinte in borcane sterilizate, se da la dunst uscat,- acoperite in paturi o zi - doua, pana cand se racesc -, se pastreaza in loc racoros si uscat.
BENEFICII PENTRU SANATATE
Siropul de papadie se poate consuma diluat intr-un pahar cu apa rece sau apa minerala, se poate bea ca sirop de tuse, vara se pot adauga cuburi de gheata, este un excelent indulcitor pentru ceaiuri, se poate savura pe paine cu unt, se adauga la cereale, clatite, iaurt, prajitura, inghetata etc.
Siropul de papadie detoxifica organismul, stimuleaza functiile ficatului si a bilei, ajuta la dizolvarea si eliminarea calculilor biliari, regleaza tranzitul intestinal, este excelent pentru buna functionare a sistemului urinar, ajuta la combaterea unor probleme dermatologice,- eczema, acnee,- datorita efectului de detoxifiere.
RECOMANDARI
Siropul de papadie nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet zaharat.
Siropul de papadie se poate achizitiona de la magazinele natuiste sau online AICI, AICI.
Acest site este in scop educativ si informativ, el nu inlocuieste tratamentul si prescriptiile medicale.
Lasa un comentariu