Ingrediente
- 0,500 gr naut
- 1 morcov mai mare
- 1 patrunjel mic
- o ceapa
- o jumatate de gulie
- o felie de telina
- jumatate de ardei gras
- sare
- piper
Preparare
Nautul se pune la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, se spala si se pune la fiert impreuna cu toate legumele.
Se fierbe pana cand bobul de naut este moale la apasare, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca bine, apoi se i-a jumatate din zeama intr-un vas, si cu mixerul sau cu un tocator manual,- cu care se pasireaza cartofii pentru piure -, se pasireaza toate ingrediente.
Se obtine o pasta care se poate dilua cu zeama pe care am luat-o, sau nu, dupa preferinta, se asezoneaza cu sare si putin piper.
Se serveste ca atare - ideala in curele de slabire si in post -, sau cu crutoane de paine stropite cu ulei si date la cuptor.
Lasa un comentariu