Este o prajitură simplu de facut, savurată cu placere de toți din familie
Ingrediente:
- 210 gr faină 650
- 150 unt sau margarină
- 70 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 2 gălbenușuri
- coajă rasă de lămâie
- zahar vanilat
Mod de preparare:
Se amestecă faina cu untul, se adăugă gălbenușurile, zaharul, sarea, coaja de lămâie și zaharul vanilat.
Se frământă aluatul pe masă, și apoi se dă la frigider, învelit în folie, timp de 30 de minute.
Se ia o tava de tartă, se împarte aluatul în grămăjoare care se întind cu degetele uniform în tavă.
Pe aluat se pune o coala de hârtie de copt pe care se asează boabe de fasole sau orez pentru a nu se ridica coca.
Temperatura în cuptor să fie 180-200 grade, aluatul este copt când are o culoare aurie.
Se lăsa la răcit în tavă.
Pentru umplutura avem nevoie:
1 plic de budinca vanilie
1 plic de budinca de ciocolata
1 plic de budincă de căpșuni sau orice alte budincă cu aromă de fructe
Se prepara conform instrucțiunilor de pe plic, tarta se umple opțional, după preferință.
Tarta se garnisește cu stafide curmale, nuca de cocos, etc.
Poftă buna!
Lasa un comentariu