Turta dulce este preferata copiilor mei
Ingrediente umede
- 65 gr apă
- 125 gr miere de albine
- 75 gr zahăr brun
Se topesc la foc mic, câteva minute, se lasă puțin la răcit și se adaugă 50 gr unt și 2 ouă întregi.
Ingrediente uscate
- 100 gr făină integrală + 190 gr făină albă se amestecă cu o linguriță bicarbonat, o linguriță praf de copt, un praf de sare și coaja de la o lămâie.
Se amestecă cele 2 ingrediente împreună cu 125 gr migdale măcinate și 2 lingurițe de condiment de turtă dulce sau scorțișoară, se frământă pe masă, se dă și se dă frigier o oră.
Se presară făină pe masă și se întinde un aluat gros de 2-3 cm, care se poate decupa cu forme de fursecuri sau se taie patrate potirvite.
Se dă la cuptor 180-200 grade 15-20 de minute sau până devin aurii.
Se servesc simple sau glazurate cu ciocolată sau cu glazură de lămaie.
Glazura de lamiie
Se prepară din 2 linguri suc de lămaie, se freacă cu mixerul cu 100 gr zahăr pudră și o lingură de așbuș de ou, trebuie sa aibă o consistență de zmântână groasă (la nevoie se mai pote adăuga zahăr) se ornează când turta dulce este rece.
Pofta buna!
Lasa un comentariu