Prezentare generala
Uleiul de arahide este un ulei foarte folosit în bucataria asiatică. Unul din avantajele sale pe lângă textura matasoasă, culoarea galben-pală și gustul insipid de arahide, este punctul de fumegare foarte ridicat, ceea ce îl face potrivit pentru utilizari la temperaturi înalte, ca sotarea, sotarea rapidă și prajirea în baia de ulei. Uleiul se poate folosi la prepararea sosurilor reci, maioneze datorită conținutului sau bogat caloric.
Uleiul de arahide presat la rece are un gust și o aromă de arahidă mult mai puternic decat uleiul rafinat. Se pastrează în locuri reci, uscate și întunecoase.
Factor curativ
Uleiul de arahide din punct de vedere nutritional are in componenta sa:
- acizi grași, mono.și polinesaturati, care au rolul de a scadea nivelul colesterolului din sânge,
- acizi grași saturati, palmitic, oleic, linoleic, arahnidic, behenic și lingnoceric.
Intrebuintat la masaj, uleiul de arahide este benefic persoanelor care suferă de artrită.
Gustul uleiului de arahide devine mai intens în momentul în care arahidele sunt prajite înainte de presare, astfel culoarea poate varia, de la galben tare, până la brun deschis.
Contraindicatii
Persoanele alergice la nuci și alune este bine să evite acest ulei.
Uleiul de arahide se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI.
Lasa un comentariu