GENERALITATI
Uleiul extravirgin din semințe de cânepă, are o mulțime de proprietăți terapeutice și aduce organismului numai beneficii. Folosit, ca și supliment dietetic în practică medicală, uleiul extravirgin de canepa este din ce în ce mai utilizat în bucătărie.
PRINCIPII ACTIVE, RECOMANDARI
Bogat în acizi grași esențiali polinesaturați Omega 3 și Omega 6, acest ulei are, oarecum, gust de nucă și poate fi adăugat în salate, paste, orez sau la preparatele din peste. Acizii grași esențiali sunt foarte necesari organismului uman, dar pe care acesta nu ii poate produce singur, așa ca trebuie sa îi procure din mâncare. Acizii grași se găsesc cu precădere in: canepa, varza, spanac, conopidă, floarea soarelui, dovleac, rapiță, nuci, soia, cod, ton, somon, broccoli, semințe de in, etc.
Nutrienții existenți in acizi grași esențiali, au un caracter anti-inflamator și ajută la încetinirea apariției premature a ridurilor, celulitei și a pierderii elasticității pieli. Pe lângă prevenirea bolilor cronice, dacă avem o dietă bogată în acizi grași omega 3 aceștia ne mențin aspectul sănătos și tonic al pielii.
Uleiul de canepa fiind revitalizant, regenerant si foarte nutritiv, intrebuințarea lui este benefică pentru a hidrata scalpul pentru a preveni cădrera părului, folosit regulat, uleiul de cânepă, hrănește în profunzime și netezește părul, oferindu-i elasticitatea și volum.
Uleiul de canepa se poate achizitiona de la magazinele naturiste sau online AICI, AICI.
Lasa un comentariu